Ананиев: Обмисля се социален фонд за неосигурените!

Различни подходи според причините за липсата на осигуровки
33
Ананиев: Обмисля се социален фонд за неосигурените!
Снимка: Черно море

Обмисля се създаването на социален фонд за здравно неосигурени лица,съобщи във Варна здравният министър Кирил Ананиев.

"Ще създадем специален механизъм, според който в зависимост от причината лицето да е здравно неосигурено ще има различни подходи. Социалният фонд ще покрие разходите на тези, които нямат финансова възможност", поясни той, пише Информационна агенция "Черно море".

Още по темата

Относно ангажимента, който пое при встъпване в длъжност, за реформи в модела на здравеопазване, Кирил Ананиев коментира: "Разработили сме два модела, работим и върху трети. Поели сме ангажимент до края на месец май да бъдем готови и да проведем необходимото обществено обсъждане с всички заинтересовани страни, за да преценим кой от тези модели ще работи най-добре. Аз и моите колеги от екипа на министерството сме наясно, че не трябва да се правят резки промени, тъй като системата на здравеопазването е консервативна".
 
"Първото нещо, което постигнахме беше национален рамков договор, който е значително по-добър от предходния, както за пациентите, така и за изпълнителите на медицинска помощ. В него има много по-добра регламентация, завишени са почти половината от клиничните пътеки, има и завишени цени в извънболничната помощ", припомни здравният министър.

Той разкри още, че в момента министерството работи върху общите правила за финансово управление и контрол на държавните болници, които трябва да бъдат готови до края на следващата седмица.

Министърът коментира и финансовото състояние на болниците в страната. "Варненската "Света Анна" не е в толкова критично състояние, колкото други болници в страната. Наясно сме, че има проблеми и просрочия, но ние подготвяме и изпълняваме оздравителни планове съобразно степента на затрудненията. Задълженията на болниците в страната в момента общо възлизат на над 500 млн. лв., а просрочията са около 257 млн. лв.".

По отношение на реформата в столичната болница "Н.И.Пирогов” Кирил Ананиев поясни, че там се извършва оптимизация на клиники и отделения, в т.ч. хирургия и ортопедия, както и лабораториите. Има и предложение за съкращаване на административен персонал, както и на кадри, навършили годините за пенсия. "Надяваме се оздравителният план за прецизиране на текущите разходи да изведе болницата в рамките на три години до състояние, в което да може нормално да се финансира", допълни здравният министър.

Работи се и по два големи проекта, които са по линия на ЕС, съобщи Кирил Ананиев. Единият е за изграждането на Национална здравно-информационна система, а другият е свързан със спешната помощ. Вече е обявена обществена поръчка за закупуването на 400 линийки, заедно с нужното оборудване. Следващата година ще стартира и процедурата за избор на изпълнител за изграждането на модулите от системата за електронно здравеопазване.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Има геноцид преди 1 година
Мед мафията краде милиарди от народа годишно чрез масово отравяне и последвало неадекватно лечение.Въведен е принципа колкото повече и по трайно болни толкова повече мЪнгизи за белите мафиоти и лекарите.

НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ВЕЧЕ..Осигурените се следят автоматично и се облъчват често през най близки облъчватели предимно телевизори . цел препълване на болниците и усвояване на средствата от НЗОК.
21
0
 
0
 
! Отговори
Има геноцид преди 1 година
Северна БЪлгария е включена на ликвидация .Стотици български села са с по няколко десетки жители..Цъфтящи до 1997 година градчета са със затихващи загасващи функции.
В Много градове е ликвидирана индустрията напълно..В други са останали само баби дядовци и внуци.НАселението се отравя с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани вместо питейна вода.Дози Ликвидационни на бойни отровни химически оръжия
20
0
 
0
 
! Отговори
Има геноцид преди 1 година
да с е има впредвид ,че над два милиона са включени на пълен блокаж на доходи през лични и други документи.Не имс е дава работ а блокират им с е плащания десетки години наред. ползва с е нагло престъпна техника инсталирана през 1998 година в лични документи.Не били удобни за ограбващите нагло БЪлгария с цел пълна ликвидация на БЪлгарите..
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да аз като бачкам ще осигурявам мързеливия за моя сметка. Като дойдат избори мързеливия / безработния/ дето бачкаторите го осигуряват ще гласува за ГЕРБ за услугата. Направете го като на Запад в ЕС / който ви е винаги в устата когато имате интерес/ .Правил съм здравни вноски , не съм ги използвал, да ги ползват н-р когато се наложи близките ми, не мързелизия и крадливия.Това ли е солидарност по ГЕРБ.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересува ме единствено българския етнос, когато данъчните влязат в костибнрадските палати и проверят източниците на доход на местните роми-феодали, тогава ще се замисля за другите етноси.
Относно докторЯта:интересува ги предимно парата.
Радват се на секс-туризъм и алкохолни турове наречени симпозиуми, които отчитат като следдипломна квалификация, тези също не ме интересуват.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я се лекувам с трева.( т.е. билки)
16
1
 
17
 
! Отговори
Башка Луд преди 1 година
Защо не се направи проверка, колко команчи се водят инвалиди и взимат пенЦия (както казват те).
Обществена тайна е, че срещу 1000-1500лв. ставаш ивалид. Няма ли някой журналист да направи едно истинско разследване из маАлите?
15
3
 
17
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 1 година
И ВИЖТЕ КАК ГИ НАРИЧА " НЕ-ОСИГУРЕНИТЕ "
( като че ли някой друг е длъжен да ги осигурява ?!!!)

МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО, ТРЕТО ЛИЦЕ, ВИНИТЕЛЕН ПАДЕЖ !
ЗАЩО ТАКА ?!

ТРЯБВА ДА Е > " НЕ-ОСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ЛИЦА "
( така вече е правилно и точно )
14
2
 
20
 
! Отговори
Жертва преди 1 година
Тия се оляха съвсем!
18 години плащам здравни осигуровки!
Нали бяха т.нар. солидарни?
Докога ще плащам за "роднините " ми
от Швеция бе хора!
Писна ми да съм онеправдан!
13
1
 
26
 
! Отговори
Коце кмета преди 1 година
Индийците и сега не плащат, каква ще е разликата? Може би на тях ще им плащат, че са благоволили да се лекуват? А пари откъде? Да позная ли? Няма ли да ни стане много - индийци на пълен пансион, тикви и суджуци на пълен рушвет, държавни тюфлеци на пълна издръжка??
12
0
 
30
 
! Отговори
мерси Боко от ЛАМБО преди 1 година
Както знаем Боко от Банкя,
дето мисли че Втората Световна Война е тръгнала от Балканите,
и че през 1940 г. Южна Добруджа е отишла към Румъния

стана голям между-народник.

В МОМЕНТА той СЕ ЗАНИМАВА САМО СЪС ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

а какво става през това време с Източните Балкани ?

През 2017 г. В БГ СА СЕ РОДИЛИ САМО 47 000 ДЕЦА, ИЛИ 25 % ПО-МАЛКО ОТ 2016 г.

ЗА ТОВА ВРЕМЕ ОБАЧЕ СА УМРЕЛИ 111 000 БЪЛГАРИ И СА ИЗСЕЛИЛИ НАД 30 000

ОБЩО 100 000 ПО-МАЛКО, ИЛИ ПРЕЗ 2017 СА ИЗЧЕЗНАЛИ 2 ОКРЪЖНИ ГРАДА
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази държава за едни е майка, а за други мащеха. Никой не се интересува как е в проиводството, какво се плаща, ама иначе ,,златните осигуровки" трябва да ги дадем на тази държава. Айде в сивата икономика и парите в джоб. Да си гледат работата някой мързеливи чиновници които по- далеч от носа си не виждат. Никой не се интересува как живея, интересът им се простира до там как да ми вземат парите и да ги дадат на някой бюджетен държавник, на държавна хранилка.
10
0
 
39
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 1 година
Днес в градския стол в Карлово, видях 4 деца - индийчета. Ядяха ,,,

Момчето бе на видима възраст под 18 години, а момичето видимо под 16
Те вече имаха 2 деца _ едното току що проходило, а другото го носеше малолетната майка на корема си

Ядоха и излязоха да се разходят. Не съм ги виждал досега, значи са от селата около Карлово, които са напълно ц-и-г-а-низирани

Кой им плаща на тия ражданията в болницата, майчинствата, детските и десетките видове помощи ?

Ами работещите бели ... кой друг
9
10
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Ами не е лошо да плащат здравните на хора със изтекли плащания и продължаващи да са безработни...не е сериозно да нямаш доходи и да се очаква сам да си плащаш осигуровките....
8
2
 
8
 
! Отговори
АМИ , ТАКА ,ДЕ... преди 1 година
АЗ СИ СЕ ГРИЖИМ , ЗА МЕНЕ СИ ....С БАНКОВОТО СИ СМЕТКА..
....А , ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СТАРЦИТЕ , ДЕЦАТА И СЛАБО.УМ.НИ.ЦИТЕ!
7
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много индийци не плащат здравни - не, 99% от индийците не плащат здравни, за сметка на това се водят трайно безработни и получават ремонтирани жилища за смешни наеми, безплатна вода и ток..
6
1
 
11
 
! Отговори
практика мислител преди 1 година
До Психо
В закона за здравно осигуряване има член как се формира резерв на здравната каса и какъв процент е; За тази година е 3%
Предните години е бил около 10%
5
4
 
39
 
! Отговори
Психо преди 1 година
Кризата в здравеопазването е по няколко причини!
1.Държавата не внася парите на децата и пенсионерите!
2.Държавните служители,чиновници и работници не плащат здравни осигуровки!
3.Много индийци не плащат здравни осигуровки!
Оставям изводите за Вас!
4
1
 
37
 
! Отговори
Какво е геноцид преди 1 година
Здравната система в БГ доведе до 120 000 починали и само 50 000 новородени всяка година!Крадливите лекари убиха България!
3
5
 
36
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Бананиев, защо трябва да ми бъркаш още по-дълбоко в джоба, та да осигурявам мързеливите?

Боядисайте яйцата без Е-та, а с естествени материали
Боядисайте яйцата без Е-та, а с естествени материали

Боядисайте яйцата без Е-та, а с естествени материали

Красива и спокойна бременност без стрии
Красива и спокойна бременност без стрии

Красива и спокойна бременност без стрии