Кога да очаквате бебе с повече коса?

Има един издайнически симптом
25 мар 2018 16:52,
7
Кога да очаквате бебе с повече коса?
Източник: Reuters

От невинния поглед до мъничките пръстчета, всяка част от тялото на бебето кара младия родител да го гледа с обожание, радост и нестихващ трепет. А като фин естетически завършек много родители имат привилегията да допълват външния вид на малкото си съкровище с интересни прически, поради факта, че то се е родило с повечко коса. В това няма нищо притеснително, а още по-малко – случайно. 

Раждането на бебе с повече коса е напълно обясним феномен. Oказва се, че много родители може да бъдат и предварително подготвени за това, въпреки че видеозонът трудно дава информация за наличието на коса при  "нероден Петко“. Има един особен фактор, съпътстващ бременността, който може да подскаже на майката да очаква рожба с доволно количество косичка.
 
Окосмението по тялото на бебето се появява в края на ембрионалното развитие като средство за по-лесното му преминаване по родилните пътища. В някои случаи обаче растежът на косата може да бъде по-обилен, а основна причина за това е действието на женския полов хормон естроген. Установено е, че при жените с малко по-високи нива на естроген през бременността вероятността да се роди бебе с коса е най-висока.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
Сигурен съм, че си я виждал/а докато е била бременна с тебе ;)А моята като млада беше сламено руса, а после стана тъмнокестенява. Това е истина. Жена ми беше 42 кила преди за забременее. По време на бременността стигна 68. В момента е 52. И изглежда сносно - поне е по - добре от повечето тинейджърки по улицата. Килата ги докарва откъм бюст ;)))
6
0
 
3
 
! Отговори
До 1 от :) преди 6 години
Мама никога не е била пълна.
5
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 6 години
Не се отвори страницата на Plus.bg и не знам за какъв "подсказващ симптом" се говори там, но мога да ви кажа, че моята майка е повръщала много по време на бременността си. По-възрастни жени й казвали, че това подсказва, че ще роди бебе с много коса. Така и станало, косата ми е била дълга почти до раменете и на букли - нещо рядко срещано при новородените. И до днес е дълга, гъста и хубава, може пък наистина да се дължи на нивото на някой от хормоните.
4
0
 
5
 
! Отговори
Акушер преди 6 години
Ако колегите пропуснат да,,избръснат'' родилката - бебокът може да изскочи по - рошав и от Буги Барабата - има такива прецеденти в медицината!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в следващите 10-15 години очакваме да се народят много дечица с по-тъмен цвят на кожата.
2
0
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Вий вече се чудите какви глупости да "вкарате"!
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А повече естроген имат жените, които са по - пълни. Тоест, по - дебела = по - космато бебе ;)))Естествено, ако майката е космата феминистка, бебето вероятно също ще е космато, но тогава причината няма да е повишените нива на естрогена, а повишените нива на тестостерона ;)))