Как се живее леко в очакване на бебето?

Помощ срещу най-честите дискомфорти при бременните
Обновена: 27 мар 2018 12:10 | 27 мар 2018 12:07,
2
Как се живее леко в очакване на бебето?
Източник: Reuters

Знаете ли, че джинджифилът помага срещу сутрешното прилошаване, а топлата вана намалява задържането на течности в тялото? Ето няколко лесни за изпълнение стъпки, малки промени в режима за хранене и щадящи здравето природни средства, които са подходящи за облекчаване на честите неразположения през периода на бременността.  

Проблемът: сутрешно прилошаване
 
За някои жени то остава непознато явление, докато при други неприятните симптоми продължават през цялата бременност. Въпреки гаденето и повръщането, регулярното хранене е това, което може да помогне, докато липсата на храна ще накара бъдещата майка да се чувства още по-зле.
 
Какво помага: Хранене начесто, но с малки порции; чай с малко настърган джинджифил; прием на достатъчно вода – на малки глътки. Вслушвайте се в тялото си и дръжте в наличност винаги от храните, които в момента ви понасят най-добре. Приемайте витамини от групата В. Помощ с хомеопатия: в началото на бременността е най-строга забраната за употреба на медикаменти от бъдещата майка, тъй като лекарствата могат да въздействат в негативна посока на развитието на плода. Хомеопатичните монопрепарати обаче са подходяща алтернатива за лечение на различни симптоми и състояния, характерни за бременността. Colchicum D6 например се препоръчва, когато бременната е хиперчувствителна към миризми. Видът и мирисът на храната водят до гадене и повръщане. Ipecacuanha D6 – подходящ е, когато има екстремно повръщане, което не води до облекчаване на гаденето. А Nux vomica D6 помага при сутрешното гадене, което се облекчава след повръщане, стомахът е чувствителен на натиск, има кисел вкус в устата и оригвания с киселини. Допълнителен плюс на това лекарство е, че при прием 2-3 пъти дневно подобрява перисталтиката.
 
Важно – потърсете помощ, ако неприятните симптоми не се повлияват, ако очите, кожата и устните изглеждат сухи, при рядко уриниране и тъмен цвят на урината (признак за дехидратация); при виене на свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви бебета бе,кви 5 лв в тая мизерна държава,кой е луд да ражда,400-500 лв заплата а върви и раждайки.
1
1
 
0
 
! Отговори
СА преди 6 години
Със здрав секс!!