Имунитетът на децата – грижа на родителите

Ето кои храни помагат, за да го подсилим
29 мар 2018 12:37, Антон Асенов
2
Имунитетът на децата – грижа на родителите
Източник: Reuters

Имунната система на детето е много чувствителна към храната. Така например недохранването, хранителните алергии и непоносимости, консервантите, оцветителите, изкустевените подсладители, подобрители и други, както и приемът на твърде много захарни изделия могат да окажат неблагоприятно влияние върху защитните сили на детето. 

В резултат от неправилното хранене то може да започне да боледува по-често. В много случаи родителите започват да търсят различни имуностимулатори, които се предлагат на пазара, с цел да „подсилят” имунитета на детето. Това, което се пренебрегва обаче, но е от основно значение за отглеждането на здраво дете, е именно хранителното меню. Пълноценното и здравословно хранене още от самото раждане е най-важната предпоставка за отглеждане на здраво и щастливо дете.
 
Какво обаче трябва да включва менюто?
 
1. Много плодове и зеленчуци
 
Те са идеален източник на редица важни витамини и минерали, без които имунната система не може да функционира правилно. Освен това плодовете и зеленчуците съдържат антиоксиданти. Те се пренасят по кръвен път към тъканите и органите и ги предпазват от вредното въздействие на свободните радикали, като ги неутрализират. Препоръчва се консумацията на сезонни плодове и зеленчуци, защото те са по-богати на витамини и микронутриенти и същевременно не са претърпели химична обработка. Така например 1 чаша фреш или прясно изцеден сок осигурява дневната нужда от витамини за детето. Важно е обаче сокът да се консумира веднага след приготвяне и за предпочитане да не е претърпял термична обработка, така че да не се наруши структурата на съдържащите се в него витамини.
 

2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
гп преди 9 месеца
До м..да
Най-после образован човек по темата...съветвам родителите, които четат тази статия, сериозно да проучат всичко, свързано с ваксините. Аз лично проучвах с години преди да забременея и по време на бременността също. Изчела съм много книги, научни трудове, официална информация и какво ли не. Послушайте съвета ми, базиран на много четене, проучване и опит с доктори и какво ли не - образовайте се по темата. Сложете само някои ваксини, които са наистина важни, а тези против шарките след 3г!
1
0
 
4
 
! Отговори
м..да преди 9 месеца
Като му хакнат на мъника тридесетина различни ваксини още преди да навърши 2 годинки и му разбият завинаги имунната система, ходи после та му заздравявай имунитета

Начини да носите бретона, докато се опитвате да го пуснете
Начини да носите бретона, докато се опитвате да го пуснете

Начини да носите бретона, докато се опитвате да го пуснете

5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019
5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019

5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019