4 ползи за здравето от ходенето пеш

Потиска глада за сладко
30 мар 2018 15:52, Михаела Лазарова
6
4 ползи за здравето от ходенето пеш
Снимка: pixabay

За да отслабнем не е задължително да се подлагаме на изтощителни тренировки, часове във фитнеса, строги хранителни лишения и диети. Има един естествен начин да накараме метаболизма си да се ускори, тялото да се стегне и да се изгорят повече калории. Това е ходенето.

Много хора го неглижират, защото то е най-нормалното и на пръв поглед неизискващо особено усилие физическо действие. Регулярното активно ходене и разходките по минимум 30-40 минути на ден обаче имат огромно значение за здравето. Как?

Подобрява настроението

Само фактът, че вървите и се движите ви кара да се чувствате по-добре. Изследване от 2016 година констатира, че редовно разхождащите се по час-два на ден хора имат по-високи нива на серотонин – хормонът на щастието, който бори стреса и подобрява настроението.

Разходките навън в естествена среда помагат за освобождаване от стреса, натрупан по време на работа, когато прекарваме повече време в седнало положение. 90-минутна разходка на ден намалява риска от някои животозастрашаващи заболявания и повишава енергичността и настроението.

Помага за здраво сърце

Ходенето, особено ако е по-активно, представлява вид кардио тренировка. Дейностите, които карат пулса да се повишава подобряват сърдечната дейност. Ако вървите всеки ден по около час, кръвоносните ви съдове ще са по-здрави, еластични и освободени от холестеролни плаки. Сърцето работи по-добре и енергийните нива са оптимални при редовно ходене пеша. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
* преди 6 години
брей къде имам такива хубави и удобни паркове и алеи?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да ви впрегна аз да работите цял ден да ви видя ще имате ли сили за ,,разходки,,ама че айляк хора,*** статия.
4
0
 
1
 
! Отговори
ХАБИБИТО преди 6 години
За тези ползи които сте изписали,не мога да твърдя лично.Но мога да ви кажа че аз специално,по Жан-Виденово време,а и след това по Станишево-време,от ходене пеша спестих доста пари.Всъщност не съм спестил и един лев,просто нямах пари за рейса.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комбинирано с витамин Б комплекс, 1 час ходене дневно ми сваля кръвното от 160/110 на 122/78.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мише, а каква е ползата за секса?
1
6
 
16
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Друго нещо което гори много калории е здравия и редовен sex. Опитайте и ще останете приятно изненадани. Хем приятно, хем полезно. Насладете се!