Каква е трайността на козметиката, която ползваме?

Слънцезащитният крем може да издържи до 3 години
31 мар 2018 21:57, Михаела Лазарова
4
Каква е трайността на козметиката, която ползваме?
Снимка: pixabay

Зимата официално вече приключи и е време да извадим на показ цялата си красота и сияние. Махнете шапките и шаловете и разкрийте красивата си кожа, изразителния си поглед и изкусителни устни.

Вероятно ще направите това с помощта на козметичните продукти, които са ви останали от миналото лято.

За да е здрава и сияйна кожата ви обаче трябва да знаете, че някои от бюти продуктите, които използвате, може вече да не стават за употреба.

След отварянето на повечето козметични изделия, трайността им варира между 6 месеца и една година. При добро съхранение срокът може да достигне до 3 години, но не за всички продукти.

За да се ориентирате кои козметични продукти да изхвърлите тази пролет с цел да предпазите кожата и тялото си от рискове, вижте каква е трайността на най-често използваните изделия в козметиката.

Коректор

Различните марки коректори съдържат различни видове съставки, но обикновено срокът на експлоатация е между 18 и 24 месеца след отварянето на опаковката. Ще се ориентирате най-добре при промени в цвета, миризмата, текстурата, плътността. Ако забележите изменения, веднага го изхвърлете.

Хидратиращ крем

Отново срокът на годност зависи от опаковката и съставките. Ако съдържанието е в херметически затворен съд с помпа, трайността на овлажняващия продукт може да достигне до 15 месеца. Ако обаче е в обикновена туба или кутия, то спада под 12 месеца.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Една преди 6 години
За да не изхвърлям козметика купувам , използвам и едва тогава купувам отново. Преди имах доста козметика, днес държа да имам основни неща, и да са качествени....
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам спирали които ползвам от 2014та
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз ползвам една пяна на себа мед от преди 10 години :D и още не ми е скапала кожата и окапала косата :D
1
3
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
За това най-добре ще каже Елена Поптодорова.