Пийте сок нар при анемия и запек

Напитката е много полезна и за бременни жени
9
Пийте сок нар при анемия и запек
Снимка: pixabay

Ако очаквате бебе или планирате бременност, вероятно се вълнувате кои храни и напитки са полезни за вашето здраве. Нарът е една от тях. Чудесният плод може да се добавя към салати, да го приемате под формата на освежаващ сок (но пресен, не от кутия).

Сокът от нар е богат на антиоксиданти, които имат много предимства и играят важна роля за здравето на бременната.

Антиоксидантите помагат за намаляване на риска от нараняване на плацентата, борят се със свободните радикали, намаляват риска от увреждания на мозъка. Вижте още 6 добри причини да добавите нар към ежедневното си хранене.

Богат е на фибри

Половин чаша нар съдържа около пет грама фибри. Бременните жени често страдат от храносмилателни проблеми, като запек. Ето защо е много важно да включат в менюто си храни богати на фибри.

Повече желязо

Нарът е един от най-богатите хранителни източници на желязо. Ако страдате от дефицит на минерала, означава че сте изложени на риск от анемия. За да поддържате добри нива на желязото е важно да обърнете внимание на начина си на хранене, добавяйки към менюто си храни, които са с високо съдържание на този елемент, като нара.

При бременните жени, които страдат от анемия с дефицит на желязо, рискът от преждевременно раждане е по-голям.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не споменавам, че не всяка анемия е желязо дефицитна. Има анемии при които не се усвоява желязото и се натрупва в организма. Като таласемията например.
6
0
 
7
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Хахаха, имал съм разстройство една седмица ... Лопедиум, имодиум и незнам какво пробвах, чак след един нар на гладно ме запече :) кой ги пише тия статии
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
некадърници от днес, зърна от нар, сок от нар, отвара от корите на плода, отвара от белите ципи на плода само ЗА ЗАПЕК. т.е обратно на написаното от вас. ДЕВМН.
4
0
 
5
 
! Отговори
ЧЕФА преди 6 години
До ;-)Да точно така е... В никакъв случай при запек :)
3
0
 
4
 
! Отговори
ЧЕФА преди 6 години
До ОсманНе татко ти не те лъже... Писаното в статията не е вярно относно въпроса ти...Нар сме яли и сме пили най вече при разтройсво. Действа идеално. При запек си е чиста мъка и не се препоръчва. Все пак е полезен както на сок така и на зърна, но в малки количества и в никакъв случай при запек...
2
0
 
7
 
! Отговори
;-) преди 6 години
Нарът не беше ли за запичане? Моля, не го пийте при запек, а при дрисък!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време чух, че се препоръчва сърдечно болните да изпиват по една чашасок от нар дневно.