3 билки морят пролетната умора

Тази пролет се тонизираме с природни средства
3 апр 2018 14:37,
0
3 билки морят пролетната умора
Източник: Reuters

С финалните напъни на отиващата си зима и първите знаци на настъпващата пролет чувството за апатия и отпадналост като нищо може да ни налегне за дълго. Състоянието, известно като пролетна умора, се лекува най-успешно чрез профилактика, пазеща от появата му. Тази година всеки, който в такива моменти разчита на лекарства или добавки за тонус и енергия, може да промени навика си към по-ефективен вариант. Ще предложим няколко адаптогенни билки, които ще направят прехода зима-пролет неочаквано лесен и неуморен. 

Тайната на адаптогенните билки се крие във важните съставки в тях, които помагат за справяне със стреса и тревожността – основната причина за поява на хронична умора в края на тъмната зима. Тези билки подсилват естествените механизми на организма за устояване на стреса, поддържане на енергийния баланс и тонизиране на тялото.
 
Женшен
Това е може би най-популярната адаптогенна билка. Широко популярна е с тонизиращото си действие и много позитивния ефект върху мъжкото здраве. Много богат е на антиоксиданти, които действат на клетъчно ниво за подобряване на енергийния баланс на клетките и на общо ниво за  стимулиране на имунната система.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари