Гонореята вече е супер... сериозен проблем

Диагностицираха най-тежката супер гонорея
6 апр 2018 22:51,
61
Гонореята вече е супер... сериозен проблем
Източник: Reuters

Мъж във Великобритания е диагностициран с гонорея, проявяваща особености, много различни от тези при стандартните случаи. Неговият се описва като най-сложният досега случай на супер гонорея, устойчива на стандартното лечение. 

Въпросната супер гонорея не е показала тенденция към повлияване от двата типа антибиотици, които се назначават като първи избор при този тип инфекции. Това са азитромицин и цефтриаксон, а досега в световен мащаб няма документиран случай на гонорея, устойвива и на двата антибиотика едновременно. Учени от Световната здравна организация и Европейският център за превенция и контрол на заболяванията са единодушни, че това е случай от нов тип, показващ гонореята във вид, непознат досега.
 
Учените от години предупреждават за риск от поява на гонорея, резистентна на антибиотици, тъй като лечението на тази полово предаван аинфекция ставаше все по-трудно и продължително през последните години.
 
Установено е, че заразяването на мъжа е станало след сексуален контакт с жена преносител на супер гонореята в страна от Югоизточна Азия. За момента той се лекува с нов тип синтетичен антибиотик, а резултатите, че поне той ще повлияе устойчивите бактерии, са обнадеждаващи. Продължават и проучванията за установяване на евентуални нови случаи на хора, проявяващи същите симптоми.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
дъра преди 6 години
Рак? Гонорея? Казах ти. Това ще го открият в лабораторията. Тук става дума за бактерия/инфекция , която систематично разболява човек. Тя се прикрива при активно лечение, но после след лечението в рамките на половин година започва отново бурно да разболява организма на човек. Така той дава пари за лекарства и изследвания до последния дъх.ТУК СТАВА ДУМА ЗА БАКТЕРИЯ/ВИРУС/ИНФЕКЦИЯ, коята засяга различни органи. Тя може да живее с теб в продължение на 50 години.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Той ще се оправи. Той не е болен. Това е състояние.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При болните от рак се отравя кръвта. При запушени лимфи е възможно отравяне на кръвта. Хората си знаят какво им е. Не можем да гадаем и да поставяме диагнози.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вирус , бактерии... засяга най-слабите места. Може да се развие в белите дробове. Може да се развие в бъбриците, а може просто да циркулира в лимфите.Защо си мислиш, че само "супер гонорея" има. ГОНОРЕЯТА ще я оправят. Как ще лекуват болни с перфектни лаб. резултати, но със изявена симптоматика?
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен ако не са болни от рак. Прави се междувременно пречистване на организма от токсини. И така за лимфните. Не можеш да знаеш това какво е. Хората си знаят. Но няма общо с венерическите болести както си написал ти. Възможно да е грип, настинка и пак да се запушат лимфи, увеличена щитовидната жлеза. Всичко е възможно, но не и гонорея и подобни венерически болести.
28
1
 
3
 
! Отговори
смърт преди 6 години
Живота не е лична собственост,че да решаваш, кой да се самоубива. Първо се научи, как да създава от нищо - семка и от тази семка да порасне дърво 300 метра. След това направи ДНК на сложен организъм. Вдъхни му живот, циркулация на кръвта, опорно двигателна с-***. После още няколко милиона с-ми. Мозък, проводимост , импулси, милиарди алгоритми като примерно изчисление на равновесие. КОГАТО ГО НАПРАВИШ, ТВОИТЕ СЪЗДАНИЯ ЩЕ ТЕ НАРЕКАТ БОГ, А ТИ ЩЕ РЕШАВАШ КОЙ И КОГА ДА СЕ САМОУБИЕ.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лимфните се подуването това еднокрина система. И въобще не е нужно болница. Те се отпушване със билки. И други природни лечения. Какво общо има гонореята с лимфните.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да умрат естествено за това не се лекуват, кой ще ги гледа, а и защо пари на вятъра да дават.
25
3
 
1
 
! Отговори
промя преди 6 години
НЕ ДОЙДЕ ЛИ ПРОМЯНАТА ХАОСЪТ БАВНО ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМИ. - Частни болници - премахване на държавните - премахване на държавната здравна каса - нови здравни закони за връщане на пари на пациент при неуспешно лечение. - нови закони за здравни платформи и статистики, където пациенти ще могат да дават оценки на лекаря след завършек на лечението. ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ЧУЕ МНЕНИЕТО НА БОЛНИЯ. - премахване на всичко безплатно в здравната с-***. - личен здравен портфейл, а не общ както е сега и накрая рез
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Предимно хора, които се занимават с месо, работят в калници, колбас арки цех, мерси, караантии.
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се самоубиват като се заразяват. Защо им е да живеят. Живота им спира. Не могат да правят любов защото са заразни, трябва да пият куп лекарства и да правят изследвания. Или да чакат да им се отрови кръвта за да умрат.
22
1
 
2
 
! Отговори
лее преди 6 години
Ясно е че лекарите ще цъкат минуси. ТОВА, ОБАЧЕ, КОЕТО НЕ Е ЯСНО НА ЛЕКАРИТЕ СКОРО ЩЕ ИМ БЪДЕ ИЗЯСНЕНО.Въпрос на време и промяна на няколко закона. Когато това се случи, няма да има волни калинки в болниците.България не е подготвена. ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПРИЕМАТ ЗАКОНИ И ДА СЪЗДАДАТ ПЛАТФОРМИ, КЪДЕТО БОЛНИЦИ ДА РЕГИСТРИРАТ НЕУСПЕШНО ЛЕЧЕНИЕ.КАК Е ВЪЗМОЖНО ОТ БОЛНИЦА ДА ТЕ ИЗПИШАТ КАТО ИЗЛЕКУВАН С ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА 100 ЛВ. ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ 10 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ИЗЛЕКУВА? Н
21
1
 
2
 
! Отговори
в бг също 7 преди 6 години
Идват нови болести, бактерии, вируси. ПСЕВДО-КАПИТАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПОДГОТВЕНА ЗА ТОВА, КОЕТО ПРЕДСТОИ.Вируса вече е в БЪЛГАРИЯ, просто все още сме малко, но той ще серазпространява все повече.В МОМЕНТА , ЗАЩО НЯМА ЗАКОН ЗАДЪЛЖАВАЩ ПАЦИЕНТИТЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ САМИ В ЗДРАВНА С-*** , ЗА ДА ИЗВЕСТЯТ ВЛАСТИТЕ, ЧЕ ЛИЧНИЯ ИМ ЛЕКАР НЕ МОЖЕ ДА ГИ ИЗЛЕКУВА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ?България не е подготвена. ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПРИЕМАТ ЗАКОНИ И ДА СЪЗДАДАТ ПЛАТФОРМИ, КЪДЕТО БОЛНИЦИ ДА РЕГИС
20
2
 
1
 
! Отговори
в бг също 6 преди 6 години
Всъщност има симптоми, но Вие няма да ги забележите: - покачване на килограми - умора - субфибрилна температураВ момента хиляди българи нямат достъп до здравеопазване(тук става дума за модерни изследвания, които струват десетки хиляди левове). Разберете, КАПИТАЛИЗЪМ НЕ СЕ ГРАДИ ПО ТОЗИ НАЧИН. ТРЯБВА ДА РЕШИМ. ГОТОВИ ЛИ СМЕ ДА ЖЕРТВАМЕ 40% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ДА БЪДЕМ КАПИТАЛИСТИ ИЛИ ВИКАМЕ КИМ ЧЕН В БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ С КОМУНИЗМЪТ И ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ.Идват нови болести, бактерии, вир
19
3
 
0
 
! Отговори
в бг също 5 преди 6 години
В момента хиляди роми и бедни българи не се лекуват с лекарства и чакат да бъдат приети в болници. Те не си купуват лекарства. Инфекцията прониква във вътрешните органи. Когато нещата са много зле - видимо ги приемат в болница. След седмица псевдо лечение в държавна болница пациента се изписва. След половин година бактерията (нашите евтини лаборатории не могат да я изолират) се развива във вътрешни органи, включително лимфи. Може дори да нямате симптоми. Всъщност има симптоми, но Вие няма да ги
18
3
 
1
 
! Отговори
в бг също 4 преди 6 години
Никой не е горд/а. Заразата не е по полов път. Явно сте ме разбрали погрешно. Тази зараза идва от много места. Източникът и са следните неща: - млечни продукти - слюнка - въздушно капков път - кръвен път - месо от теле или свиняОписвам Ви ситуацията, която предстои. В момента хиляди роми не се лекуват и чакат да бъдат приети в болници. Те не си купуват лекарства. Инфекцията прониква във вътрешните органи. След седмуца псевдо лечение в държавна болница пациента се изписва. След половин г
17
8
 
0
 
! Отговори
в бг също 3 преди 6 години
Като започнат да умират масово дете, чак тогава ще се сетят , че е крайно време: - ДА СЕ СПРАТ СОЦИАЛКИТЕ - ДА СЕ ПРЕМХНЕ ДЪРЖАВНАТА ЗДРАВНА КАСА И ЗАМЕНИ С ЧАСТНИ - ДА СЕ ПРОДАДАТ ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ НА ЧАСТНИ КОМПАНИИ - ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗА ЛИЧЕН ЗДРАВЕН ПОРТФЕЙЛ - ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНИТЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПАРИЧНИ СРЕДСТВА, АКО БОЛНИЯ НЕ Е ИЗЛЕКУВАН ОТ ЧАСТНАТА БОЛНИЦАДокато това не се случи лекарите няма да им пука за здравето на болните, които лекуват.
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти вече си озлобена и говориш без да разсъждаваш. Четеш ли какво пишеш? Какво са ти виновни децата и другите хора, че ти въртиш любов с кой ти падне и където дойде.
15
3
 
1
 
! Отговори
в бг също 2 преди 6 години
Заразих много хора. Повече дори не знаят. Доктори, лаборатории, изследвания, болници - нулев резултат. Пия антибиотици по цели месеци. Сменям ги с най-различни. След половин година симптомите пак се връщат.НАЙ-ЛОШОТО Е,ЧЕ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА.В БОЛНИЦА НЕ МЕ ВЗИМАТ. ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ДИГА РЪЦЕ. ХИРУРЗИТЕ МЕ ОПЕРИРАХА ТРИ ПЪТИ И СКОРО МИЖЕ ДА МИ Е ЧЕТВЪРТИ.НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ. СЕГА НЕ НИ ЛЕКУВАТ, НО СКОРО ТОЗИ ВИРУС ЩЕ БЪДЕ МАСОВ. ОКАЗВА СЕ УСТОЙЧИВ И МНОГО ЗАРАЗЕН.КАТО УМРЕ ДЕТЕ НА МИНИСТЪР, ЧА
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И си горд, че си заразила или ти плащат? Колко ти дават на калпак?