Гонореята вече е супер... сериозен проблем

Диагностицираха най-тежката супер гонорея
6 апр 2018 22:51,
61
Гонореята вече е супер... сериозен проблем
Източник: Reuters

Мъж във Великобритания е диагностициран с гонорея, проявяваща особености, много различни от тези при стандартните случаи. Неговият се описва като най-сложният досега случай на супер гонорея, устойчива на стандартното лечение. 

Въпросната супер гонорея не е показала тенденция към повлияване от двата типа антибиотици, които се назначават като първи избор при този тип инфекции. Това са азитромицин и цефтриаксон, а досега в световен мащаб няма документиран случай на гонорея, устойвива и на двата антибиотика едновременно. Учени от Световната здравна организация и Европейският център за превенция и контрол на заболяванията са единодушни, че това е случай от нов тип, показващ гонореята във вид, непознат досега.
 
Учените от години предупреждават за риск от поява на гонорея, резистентна на антибиотици, тъй като лечението на тази полово предаван аинфекция ставаше все по-трудно и продължително през последните години.
 
Установено е, че заразяването на мъжа е станало след сексуален контакт с жена преносител на супер гонореята в страна от Югоизточна Азия. За момента той се лекува с нов тип синтетичен антибиотик, а резултатите, че поне той ще повлияе устойчивите бактерии, са обнадеждаващи. Продължават и проучванията за установяване на евентуални нови случаи на хора, проявяващи същите симптоми.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
в бг също 1 преди 6 години
О, само да Ви кажа , че това не е новина. Знаете ли, колко "супер" болести има в момента? Хиляди са. Най-лошото е, че мъката е продължителна и никой не миже да те излекува.В момента болниците в София са препълнени. Лабораториите дават показват само резултати със вируси,бактерии , инфекции, които са били актъални по времето на тоталитарния режим.Аз съм болен и всички около ме сме болни и никой не може да ме излекува. Преди казваха, че болестта ми не е заразна. Само, че сгрешиха. Заразих много
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двамата да си знаете, че чужди звънци не хлопате да си правите любов, без презерватив.Но, като се знаете че брояча вие превъртян и на двамата, поне един презарватив да бяхте сложили да вие чиста работата.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ков? от руснак се е заразила китайката?
10
2
 
5
 
! Отговори
Mda преди 6 години
Руснаците са били
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това е така, това означава, че тази азиатска жена е била с мъж, който е инфектиран от друга жена.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папилома
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е до имунна система. Тя е преносител няма симптоми. Но неговата имунна система е по- слаба и той проявява симптоми. Които не подлежат на лечение. Щом не се влияе от антибиотик, значи е мутирал има и друго вирус.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този ако има и приятелка и тя е в кюпа. Как мъжа не обича жената, как не я уважава. Заради единия му кеф 200 проблема не само за него, но и за приятелката му. Поне гаджето да си пазят, ако не може да се вярва на една китайка. Не се знае с кой и колко е била малко преди да е била с вас.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Себеуважението е ценно не само при мъж или жена. Презерватива най-доброто, но всичко е до сексуално възпитание и ценна система. Презерватив не е *** дума, спасява ви *** в едно 90%
4
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайка. Имах си аз да е българка. Българската жена е чиста жена. С малки изключения някои жени които не се поддържат. Но китайската жена не се бръсне с мокри кърпи се бърше не се мие, къпе. Има повече от 1-2 партньори. Те са прикрити жени и изглеждат привидно много свити, благи и верни, но имат по няколко интимни партньора едновременно. Българина, като види азиатска и е готов. Но пък българската жена не търпи подобен долен акт срещу нея. Измяна и предателство.
3
2
 
13
 
! Отговори
Моралното падение преди 6 години
винаги носи сьс себе си тежки последствия за личността
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв мъж, щом не е президент като при нас радвайте се.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквайте продължение!Напускахте ги свободно без контрол и визи,ще чуете и за други работи,отдавна забравени от цивилизованите хора!ЗАЩОТО СТЕ МНОГО ТОЛЕРАНТНИ!!@!@