Пътуващите кърмачки – с една грижа по-малко

Ще се случи ли и у нас?
Обновена: 6 апр 2018 19:27 | 6 апр 2018 19:27,
24
Пътуващите кърмачки – с една грижа по-малко
Източник: Reuters

Пътуването с малко бебе и особено с новородено е голямо изпитание. Никой не знае това по-добре от майките, които се налага да го кърмят. Създаването на удобства в това отношение е много трудно на публични места, но има надежда тази тенденция да се промени. Първи в стремежа да направят пътуването на кърмещите майки по-комфортно се включват летищата по света. Много скоро те ще бъдат оборудвани с удобни лични кабинки, където майките ще могат да отделят повече внимание на храненето на бебето си. 

Идеята идва от международни сдружения на управителите на летищата по света. За допълнително улеснение на пътуващите кърмачки ще се предлага изтегляне на специална апликация за смарт телефони, която ще показва къде точно на всяко летище е разположена кабинката за кърмене. Тя ще разполага и с условия за ползване на помпи за кърма за улеснение на по-нататъшното пътуване на майката и бебето й.
 
Информацията идва много навреме, в момент, в който широко се дискутира правото на майките да кърмят свободно децата си на обществени места и липсата на условия, позволяващи това да става по-бързо и с по-малко дискомфорт.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 6 години
На мен лично ми се вижда неуместно да кърмиш пред останалите, но това не означава, че трябва да седиш затворена вкъщи. Да знаели майките кога наближава часа на кърмене - смях. Да си седиш само вкъщи докато отрасне бебето - вие нормални ли сте ? Нали това бебе трябва на чист въздух да излиза, не затворено между 4 стени. И представете си и майките са хора и имат нужда от социални контакти - не казвам да пушат и пият кафета, но не пречи да поговорят с приятелки
19
0
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Ставаше въпрос чрез високоплатен, продължителен отпуск по майчинство да се стимулират интелигентните жени, за да родят поне по две деца. Това е достатъчно, няма нужда да изправим потомците си след 2-3 поколения пред страшния проблем как да намалят населението на пренаселената планета.Другият голям проблем е как да се ограничи раждаемостта на необразованите, безотговорни хора. Защото точно те пренаселват света и увисват на социалните фондове като на виме, а не внасят нищо в бюджета.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дългото майчиство и високите добавки не са предпоставка за висока раждаемост .. Народа все си мрънка... Навремето майките найстина стояха и си гледаха къщата и децата , мисля че е време времето за майчинство да влезе в крак с новите времена.
17
0
 
3
 
! Отговори
321 преди 6 години
Никой не е длъжен да гледа венестите торби на кърмацките. Да се скрият, да се покрият. Ама кой по цял ден ще обикаля моловете и ще люпи семки по пейките?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I az sum kurmila trite si detza,no nikoga na publichno myasto.Nikoya jena koyato uvajava sebesi ne bi izlojila gurdite si na pokaz.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,да де,ама те не искат в стаичка!Те искат в центъра на кафето или на входа на летището, "...щото това си е естествен природен процес..." @!@ То и зачеването е естествен процес,дай да почнем да се е......м навсякъде!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да е злобна тази, която има морал и отговорност?
13
1
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Всички се радваме, когато се увеличава периодът на платеното майчинство или се вдига сумата, плащана ежемесечно. Тук дискутирахме, че ще е добре за майки с минимум средно образование тази сума да се изравни със средната за страната заплата, а срокът на платеното майчинство да продължи до последната предучилищна година. Как няма да се интересуваме дали през този период жената съвестно си гледа детето или се шляе по молове и "пафка" в лицето на детето?Младата майка платила ли е толкова данъци?
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9,Кой ти е казал, че си много красива гледка, докато кърмиш? сигурно ***, мъжът ти и още някои от близките се умиляват от тази гледка, но на повечето хора не им е приятно да гледат разпльокана медуза с изпъкнали вени. Въодушевяват се само някои извратеняци.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви дебати за кърменето на публичните места бе?!? Предложихме им - ще им дигнем трибуна на националния стадион, да се качват по ред на номерата и да кърмят. Те не щат. Какво повече?!?
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен, от нашите данъци ти се осигурява платеното майчинство. Имаме право да се интересуваме как уплътняваш това време!- не, от нейните и данъци и се плаща майчинството. но може би предпочитате да плащате данъци за онези, които продават децата си в гърция или ги хвърлят в контейнера. явно,това е по-морално, нали не става пред погледа ви. толкова сте едн измислени моралисти.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отговорих на коментара АЙДЕ ПАК и от сайта ме изтриха, макар,че точно те са повдигнали темата и са поместили снимката. май сте от онези 80 %. какво написах - че и ХРистос майка го е кърмила. брееее,че неприлично. що не си скриете измисления морал някъде. няма нищо по-красиво от майка, която с любов кърми бебчето си.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Със същата агресия ,с която си се запенила тук си закърмила и отрочето си,МИЛА госпожо!ГОРКО И НА БЪЛГАРИЯ с такъв матр'л
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДиаНищо не пречи на една жена да носи в чантата си тънък шал и да закрива гръдта си с него, ако й се наложи да кърми на неподходящо за целта място.Но само ако е крайно наложително! Да се развяваш където ти скимне, когато знаеш, че наближава време за кърмене? Това не е повод за хвалба, госпожо! Все пак, от нашите данъци ти се осигурява платеното майчинство. Имаме право да се интересуваме как уплътняваш това време!
6
9
 
10
 
! Отговори
Не съм пуритан преди 6 години
Снимката - не е ли срамота така да се цицори на публично място и да дава пример на децата до нея? Все пак, едното е момиченце. След десетина години и то така ще се голог/зи на публични места, нали така е видяло от майка си или от по-голямата си сестра? И после,"Защо този *** върви след мен и ми говори мръсотии? Аз не го познавам, ама как може така? Полицията да се намеси!"Полицията ли те кара да се разкикерчиш на публично място като че ли ще те снимат за "Плейбой"? Бива разпасаност,ама това
5
10
 
8
 
! Отговори
Диа преди 6 години
Супер. Това е чудесна новина. И относно коментарите по-долу - да кърмиш бебето си е естествен процес, на който не му е приятно да не гледа....Кърмих навсякъде, без притеснения и нито веднъж не срещнах лош поглед или коментар.....Не съм го правила демонстративно и винаги съм била с подходящо облекло, което да не позволява да се вижда повече от това, което се закрива от главата на бебето ;) .
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не й пука, че слънцето е напекло главата на детето - нали на нея й е удобно там, където е седнала. Два пъти виждам една и съща от тези мърли с едната ръка да крепи детето, с другата държи димящата цигара! Такава не заслужава ли социалните да й вземат детето или мъжът й с един ритник да я изхвърли, а свекървата да гледа детето? Но законите няма да го позволят.Повечето женички обаче се стремят да се грижат добре за бебетата си. Но не всички.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим колко от тях ще се възползват от тези кабинки. Услугата е необходима, браво, че съответните институции са се сетили.Но много от жените с бебета не се притесняват ни най-малко, вадят ц/ца където им скимне и като че ли са си въобразили, че хората около тях са длъжни да се притеснят!Най-много ме учудват тези, за които знам, че живеят наблизо, но предпочитат най-демонстративно да кърмят в градинката, на лаф с други като нея. Сложила пластмасовата чашка с кафето до нея, не й пука, че
2
7
 
10
 
! Отговори
Айде пак преди 6 години
за кърмачките,че скоро не ни ги бяхте навирали в полезрението!Е точно днес ли?!?
1
12
 
15
 
! Отговори
Майката с новородено преди 6 години
или с дете на няколко месеца си седи у дома. Нищо няма да й стане, ако поне през първата година от живота на детето не вее поли насам-натам и се лиши от някои удоволствия.Моето уважение към достойните майки, бих им съдействал всячески.Но не виждам защо околните трябва да бъдат подлудявани и принуждавани да се чувстват едва ли не виновни, само защото някоя незряла глезла е преценила, че й е по-изгодно да стане майка.Или защото някоя нагла персона се стреми максимално да изкористи майчинството си