Как лицето издава дефицита на витамини?

Няколко признака за това, а и техните решения
7 апр 2018 22:29,
3
Как лицето издава дефицита на витамини?
Източник: Reuters

Знаете ли, че липста на ценни витамини и минерали за тялото личи по лицето ни?! Пролетта вече дойде и въпреки по-ниските температури все още, скоро ще трябва да влезем в форма след отпускането през зимата. Освен това идва Великден и много хора ще се подложат на различни диети, за да влязат във форма. С ограничаването на някои храни обаче могат да се лишим от важни вещества за организма.  

Ето няколко знака, по които лицето ще ни даде знак, че не приемаме достатъчно витамини. Оглеждайки се в огледалото за тях ще предотвратим някои заболявания и отидем на лекар навреме.
 
Подпухнали очи
 
Обичайна гледка за много хора сутрин. Дължи се на недоспиване или пък прекаляване с алкохола, но може и да е знам за липсата на витамини. Ако подпухналостта на очите продължи цял ден, значи става дума за недостиг на йод в организма. Веществото играе много важна роляза здравето на щитовидната жлеза тъй като участва в производството на хормоните, секретирани от нея. Именно заболяванията на щитовидната жлеза се дължат на ниските нива на йод в тялото. Например хипотиреоидизъм, който се характеризира с честа умора, натрупване на тегло и крехки нокти, подпухнали очи и отпадналост.
 
Какво да ядем
 
Ако имаме този проблем повече от няколко дни или седмици, е хубаво да потърсим лекар, защото може да имаме заболяване на щитовидната жлеза. Междувременно е важно храната, която консумираме, да е богата на йод. Лекарите препоръчват в такива случаи да се ядат боровинки, боб, ягоди.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
са преди 6 години
Евала,Денчо!Право в десятката,а може и малко в оченцета!
1
3
 
5
 
! Отговори
dencho преди 6 години
spermata e istinata ,dokazano e osobeni pri podmladiavane