В кои случаи се налага индуциране на раждането?

Целта е да се ускори естественото раждане
7 апр 2018 23:00, Антон Асенов
4
В кои случаи се налага индуциране на раждането?
Източник: Reuters

Индукцията на раждане представлява изкуствено започване на родилния процес преди спонтанното израждане на плода, като успешна индукция е онази, при която раждане е настъпило в рамките на 24-48 часа след започването на индукцията. Целта на индуцкията е да се осъществи успешно вагинално раждане, което да е кoлкото възможност по-натурално. 

Случаите, в които се налага индукция, са онези, при които рискът от  продължаването на бременността е по-голям за майката или плода, отколкото рискът, свързан с нормално или индуцирано раждане. Индикацията би трябвало да бъде резултат от убедителна причина, документирана и със съгласието на бременната. Индукцията е приоритетна в зависимост от спешността на клиничната ситуация и наличието на необходимите ресусрси. 
 
Не съществуват абсолютни индикации, а по-скоро случаи с висок приоритет за индуциране на раждането, като например прееклампсия след 37-ма гестационна седмица, значимо майчино заболяване, което не отговаря на лечение, значитено кървене преди раждането, възпаление на околоплодните обвивки (хориоамнионит), преждевременно разскъсване на околоплодните мембрани с навлизане на инфекция от стрептококи група Б. 
 
Други причини, които позволяват клинично мислене към индукция на раждането, са преносена бременност (след 42-ра гестационна седмица), неусложнена бременност с близнаци след 38-ма г. с., декомпенсиран захарен диабет, алоимунна болест около термина, вътрематочна рестрикция на растежа, неконтролирана гестационна хипертония след 38-ма гестационна седмица и други.
 
 

4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
статия - баластра преди 8 месеца
Какво да пишем , когато няма за какво да пишем !?

Този път си заплюхме темата раждане.
3
0
 
0
 
! Отговори
malart преди 8 месеца
индуциране, индикации, преклампсия, гестационна, рестрикция, декомпенскиран, алоимунна, хориоамнионит - научих все яки думички
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При напълно натуралните раждания само допреди век, смъртността на родилки и бебета е достигала 30%.

Хайде да оставим натурата настрана и да се осланяме повече на постиженията на медицината!
1
0
 
3
 
! Отговори
....... преди 8 месеца
mnogo otdavna sum dale4 ot tezi temi

Спонсорирани публикации


Митове за диабета, застрашаващи здравето ви
Митове за диабета, застрашаващи здравето ви

Митове за диабета, застрашаващи здравето ви

4 знака, че диетата ви депресира
4 знака, че диетата ви депресира

4 знака, че диетата ви депресира