Бебето не заспива? Променете леко обстановката

Няколко мерки за подобряване съня на новороденото
8 апр 2018 21:58,
5
Бебето не заспива? Променете леко обстановката
Източник: Reuters

Сънят е една от основните и най-важни дейности на бебето. Той е от изключително значение за растежа и развитието му. Ето защо е необходимо да се осигурят максимално добри условия за бебето, за да може то да има пълноценен и здравословен сън. 

1. Температура на стаята
 
Идеалната температура за сън е 21-22оС. При тези градуси детето спи комфортно, без стаята да е прекалено задушна и гореща. Задължително обличайте детето в памучни дрехи спрямо сезона и го покрийте със завивка.
 
2. Влажност
 
Влажността на въздуха има не по-малко значение от температурата. Много често не се замисляме каква е влажността и какво влияние оказва тя върху детето. Прекалено влажният въздух прави помещението много задушно и дискомфортно за сън.
 
Сухият въздух, от своя страна, дразни дихателните пътища на детето. Ето защо е необходимо да се поддържа влажност между 40 и 60%. На пазара съществуват различни влагомери, чрез които можем да измерваме и контролираме влажността в помещението.
 
Ако въздухът е прекалено сух, могат да се използват различни овлажнители. Освен, че нормализират влажността, те създават и лек шум, който допълнително действа успокояващо за бебето.
 
Ако влажността е много висока (над 60%), могат да се използват влагоабсорбатори. Това е важно, тъй като повишената влажност създава условия за образуване на мухъл и плесен, както и благоприятства развитието на гъбички, вируси, микроакари и други. Те оказват неблагоприятно влияние върху детето и могат да са причина за често боледуване и развитие на алергии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
12
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
сто грама ракия у попарата и нема "не заспива"