3 йога пози стягат бързо седалищния мускул. Те са...

Йогата е изключителен начин да изваяте хубава фигура
10 апр 2018 20:10,
7
3 йога пози стягат бързо седалищния мускул. Те са...
Източник: Reuters

Йогата е изключителен начин да изваяте хубава фигура.

С годините гравитацията не работи в наша полза и тялото губи своята еластичност, но ако изпълнявате тези три асани ежедневно ще постигнете видими резултати. 

Поза полумост "Сету Бадха Сарвангасана" стяга седалищните мускули и огъвкавява гръбнака. Тази асана помага за свалянето на килограми и действа тонизиращо. Легнете по гръб на земята. Сгънете краката в коленете и поставете стъпалата възможно най-близо до седалището. Опитайте да задържите стъпалата успоредни и да не прибирате петите навътре. Ръцете остават до тялото с длани, сочещи към земята. Повдигнете таза нагоре и веднага след това приберете раменете едно към друго. Това ще позволи да се изпълни позата правилно, с по-добра гръбначна извивка и няма да навреди на кръста. Задържайте в позата за няколко вдишвания и издишвания. Не повдигайте пръстите на краката, напротив - ползвайте силата им, за да избутвате таза нагоре, така че коленете да са на нивото на глезените. 

По-трудна асана, в която основно се осъвършенства равновесие, е поза Воин 3 – "Вирабадрасана" 3. Тази предизвикателна поза създава хармония за душата, равновесие и издръжливост за тялото. Докато стоите в нея, ще усетите стягането на седалището и бедрата. Може да започнете изпълнението ѝ в близост до стена. Застанете в изправена позиция с ръце до тялото. Повдигнете десния крак назад и наклонете тялото напред колкото ви е възможно. Задръжте за няколко секунди и повторете с другия крак. Когато се балансирате в позата може да продължите до завършения вид на асаната. Опитайте да се наклоните така, че краката да образуват прав ъгъл, а горната част на тялото да остане успоредна на земята. За финал можете да изнесете ръцете напред, на нивото на ушите. Пози Вирабадрасана 1, 2 и 3 творят чудеса с тялото и работят върху подобряване на самочуствието.

Още за йога като средство за идеална женска фигура - четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До ТТАма ти си само за формат "Господар на писмото" а, ще имаш ублага колкото и аз
6
1
 
2
 
! Отговори
ТТ преди 6 години
До MaйMyнaтaАми търси им на тях сметка, а не на мен, че правя забележка за неграмотно написана статия. Нямам идея кой за каква "ублага" работи и живее ;)
5
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До ТТМен ме дразнят "грешките" на плъховете канцеларски, и счетоводители. Щот са с цел, лична ублага...нали
4
0
 
3
 
! Отговори
ТТ преди 6 години
***, правилата са съзадени, за да се спазват. Както в математиката, така и в езика! И е непростимо да пишат неграмотни хора в медиите! А и е много лесно да се ползват АВТОМАТИЧНИ коректори. Това ме навежда на мисълта, че освен неграмотни са и мързеливи... Хайде със здраве!!
3
3
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До 1Аре стига бе, грешки стават постоянно. Тва да не е математика, за да се възползват от цифри с цел облага и кражба! Нали си разбрал кво пише, или ако не ти харесва кво пише търсиш грешки?!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз се сещам за една поза, дето стяга седалищния мускул, ама ще ме изтрият ако я кажа.
1
0
 
9
 
! Отговори
TT преди 6 години
"осъвършенства" ??!?Всеки ученик може да си проверява писанията с програма-редактор. dnes.bg, назначете ученици да пишат статиите! Ще правят по-малко грешки ;)