Гастритът се овладява с правилна диета

Позволени и забранени храни при гастрит
11 апр 2018 14:52,
2
Гастритът се овладява с правилна диета
Източник: Reuters

Гастритът е възпаление на стомашната лигавица, съпроводено с неприятна болка и парене по хода на хранопровода (киселини). Освен неприятното усещане заболяването е причина за намалено усвояване на важни нутриенти. 

Хроничният гастрит може да доведе до сериозни усложнения, но добрата новина е, че заболяването е лечимо посредством медикаменти, а в някои случаи само с промяна в диетата и начина на живот.
 
В повечето случаи острите симптоми отшумяват за седмица, две след прилагане на диета и премахване на причинителя на възпалението.
 
Няколко ограничения трябва да спазвате при обострен гастрит – хранете се по малко и на често, избягвайте употребата на нестероидни противовъзпалителни (Nimesulide, Ibuprofene, Piroxicam, Diclofenac и т.н.), ограничете употребата на алкохол, спрете цигарите, намалете стреса.
 
Всеки човек с гастрит реагира по различен начин на различните храни за това е най – добре да започнете диета по метода на изключването. Следите кои храни обострят състоянието и ги премахвате от менюто си.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При мен се оправи като спрях да пия кока-кола и да ям банички и милинки от баничарници.Не знам какво им слагат ама по-добре яжте нещо друго и не пийте кола.Интересно факт е че колата произведена за други части на Европа или САЩ и Канада е значително по добра на вкус и от нея не се получават болки в стомахът.Явно на местно ниво производителят нещо менти.Или им карат прецакан концентрат-нали сме втора ръка хора в бг-то.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г.Е.Р.Б - Гастро Езофагиална Рефлуксна Болест с какво да го овладеем, че ни съсипа всичките?