Как се ускорява раждането при прескочен термин?

Има няколко метода
13 апр 2018 17:52,
1
Как се ускорява раждането при прескочен термин?
Източник: Reuters

Индукцията на раждане представляват изкуствено започване на родилния процес преди спонтанното израждане на плода, като успешна индукция е онази, при която раждане е настъпило в рамките на 24-48 часа след започването на индукцията. Целта на индуцкията е да се осъществи успешно вагинално раждане, което да е колокото е възможност по-натурално. 

Случаите, в които се налага индукция, са онези, при които рискът от  продължаването на бременността е по-голям за майката или плода, отколкото рискът, свързан с наормално или индуцирано раждане. Факторите, които влияят върху крайния резултат от индуцирането, са скалата на Бишоп, телесната маса на бременната, възрастта на жената, телесната маса на плода и наличието на придружаващи заболявания като диабет. 
 
Скалата на Бишоп е предиктор за успеха на индукцията. Оценяват се 5 показателя - разкритие на шийката, изглаждане на шийката, позиция на плода, позиция на шийката и консистенция на шийката. Състоянието на всеки позказател дава съответен брой точки, като общият сбор точки е от 0 до 13, като най-важният фактор е разкритието на шийката. 
 
Към индуциране на раждането може да се пристъпи при 6 точки по скалата на Бишоп. Това означава, че за се увеличи успеха на индуцираното раждане, трябва да се използват методи за подготвяне на маточната шийка. Съществуват механични и фармакологични опции за подготовката на шийка с недостатъчно разкритие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АГ специалистите са учили за това и го прилагат в болничните заведения,защо ни занимавате с това ,следващият път пишете и за квантовата физика..