Как се грижи за зъбите си модерният човек?

Ето 4 от новите дентални мании
15 апр 2018 11:25,
5
Как се грижи за зъбите си модерният човек?
Източник: Reuters

Паста за зъби без флуор

Критиците на пастите с флуор, установили за вредите от флуора в пастите върху цялостния организъм. Те твърдят, че минерала разрушава хормоните, води до хронични заболявания на костите, води до деменция и диабет. Това са резултати от изследване на алтернативите на пастите с флуор.
 
Денталните специалисти са убедени в ефективността и ползата на пастите за зъби с флуор. Флуорът е основната протективна съставка в пастите за зъби. Той предпазва зъбите от развитие на кариозен процес и неутрализира киселинността след употреба на сладки храни, например.
 
Пастата за зъби с флуор действа като натрупва минерала в емайла на зъбите, когато там преобладават процесите на деминерализация. Това прави зъбите по-устойчиви и ги предпазва от развитието на кариозни процеси.
 
Трябва да се знае, че за да доведе до токсични реакции, трябва да се приемат огромни количества от пастата с флуор. А това няма как да се случи при употребата й два пъти на ден.
 
Направени са много научни проучвания, които доказват ползите на флуора в пастите за зъби за поддържане на добро орално здраве, без да предизвикват вреден ефект върху целия организъм.
 
Съществуват на пазара пасти за зъби без флуор. Някои от тях имат антибактериални съставки, такива за свеж дъх и ако те са абразивни, биха могли да премахнат повърхностната плака. За съжаление това, което тези пасти не могат да направят е да защитят и предпазят зъбите от зъбен кариес.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И прабаба ми ползваше паста за зъби. За съжаление не е модерна от 40 години, светла й памет.
3
0
 
0
 
! Отговори
перфектна чистота преди 6 години
Сваляте и ги слагате в чашка с корега и след минута са чисти.
2
3
 
4
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Другари преписвачи, пуснете мозъка в действие, пастите за зъби са открити преди 100 години, напишете за нещо наистина съвременно(модерно). А иначе българинът е застинал на предосвобожденско ниво- докато не го заболи не отива, а тогава е късно, има много работа и после рИве че било скъпо, ако идеш навреме е обикновен кариес - 10мин работа и 30-50лв
1
4
 
6
 
! Отговори
dnstuff преди 6 години
За да се грижите добре за зъбите си е нужно само,да не отваряте бирата с тях