Хомеопатия след раждане: Разумно ли е?

Болката и възпаленията се повлияват добре
17 апр 2018 13:23,
10
Хомеопатия след раждане: Разумно ли е?
Източник: Reuters

Хомеопатията може да бъде много добра алтернатива за лечение през бременността, когато бъдещата майка и плодът са уязвими към повечето конвенционални медикаменти и изборът на безопасна терапия е силно ограничен. Ето защо предстоящата Световна седмица на хомеопатията – 10-16 април 2018 г., е посветена именно на възможностите на хомеопатичното лечение в периода на бременността и раждането.  

Световната седмица на хомеопатията се провежда всяка година в над 45 страни по света, включително и в България, като стартира от 10 април, рождената дата на създателя на хомеопатията д-р Ханеман. Идеята на седмицата е да бъдат споделени опитът и знанията на специалистите за възможностите на този вид терапия.
 
Хомеопатичните лекарства представляват силно разредени субстанции на неорганични соли, минерали, растения и др., които носят в себе си специфичното действие, характерно за веществото, от което са получени. Най-общо казано, механизмът на хомеопатичното лекарство се изразява в подаването на сигнал към организма, който да мобилизира самооздравителните си сили на всички нива: умствено, емоционално и физическо. Хомеопатичното лечение не се противопоставя на конвенционалното, то е част от интегративния подход в медицината. Ето някои възможности, които предлага хомеопатията в периода на бременността и раждането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Телепат преди 6 години
"Хомеопатия" и "разумно" не трябва да се употребяват свързано.
8
1
 
1
 
! Отговори
кокиче преди 6 години
Аз и съпругът ми сме с вирус - на него му изписват хомеапатия, а аз съм на билков чай.При мен всичко отшумя за дни а той се влачи две седмици.
7
1
 
15
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Хомеопатията е глупост с плацебо ефект.Няма да навреди след раждане. Проблема е ако някой смята ,че може да лекува и откаже истинско лечение.
6
1
 
12
 
! Отговори
Авогардо преди 6 години
Представете си басейн. С олимпийски размери. Капнете в единия му ъгъл активно вещество. Бързо изтичайте до диагоналния му ъгъл. Вземете една капка. Бързо изтичайте до съседен басейн. Повторете процедурата. И така, 200 пъти. Да ви е честито лечението!
5
0
 
12
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Тия хомеопати са като секта! Отивам аз при Джи-Пито, със снимка на която ясно се вижда аваскуларна некроза на тазобедрена става, а патката нелепа ми препоръчва хомеопатия?!?! Че стана панаир докато ми даде направление за ортопед.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомеопатията не е наука и не лекува
3
11
 
2
 
! Отговори
ами преди 6 години
За тия ,които смятат ,че хомеопатията е плацебо ,нека да вземат Алумина 200 сн -десетина глобулки и после ще си говорим.А иначе-хомеопатията е много намясто след раждане
2
2
 
10
 
! Отговори
Уволнете писача преди 6 години
Хомеопатията е опасна простотия. Трябва да е забранено да се използва с думата "лекува/лечение" и да има големи финансови санкции за всеки шарлатанин. И санкции за медии, които разпространяват опасни внушения, че тази щуротия е "лечение"
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При хомеопатията питането е по-скоро дали е смислено. Безсмислено е. Но ако успокоява човека, нека си я ползва. Плацебото също дава добри ефекти, ако вярваш в него. А тя си е такова.