Слънцезащита всеки ден? Да, дори през пролетта

Причините са поне четири, Puls.bg ни ги разкрива
Обновена: 19 апр 2018 13:19 | 19 апр 2018 13:07,
5
Слънцезащита всеки ден? Да, дори през пролетта
Източник: Reuters

Пролетта вече е в разгара си. Тепърва времето ще става все по-хубаво и приятно, което означава и по-слънчево. Затова е трябва да помислим за слънцезащита.  

"Слънцезащитните продукти трябва да се носят всеки ден, независимо от времето или плановете за някакви дейности на открито", казва Алисън Артър, дерматолог и член на Американската академия по дерматология. Той припомня, че прекомерното излагане на тялото на слънце увеличава риска от появата на рак на кожата. Един от начините за предпазване от него е по-отговорната грижа за кожата, което включва използването на правилната защита от вредните лъчи на слънцето.
 
"Ползването на слънцезащитни продукти всеки ден е жизненоважно, защото ние се печем не само на плажа, а когато се разхождаме в парка, докато отиваме или се връщаме от работа, карайки колело или кола...“, допълва специалистът. И цитира данни на Центъра за изследване на рака във Великобритания, според които интензивното излагане на слънце всеки ден ни носи най-голям риск от меланом на кожата. 
 
Ето четири причини да използваме слънцезащитна козметика всеки ден:
 
Облачното време е също толкова опасно, колкото и слънчевото – дори когато е студено и дори дъждовно, някои UV лъчи стигат до земята. Някои облацимогат да блокират една част от тях, но други спомагат за отразяването им и така увеличават риска от изграяне на кожата. Може да се намираме в планината и там да няма слънце, но въпреки това не трябва да пренебрегваме защитата на кожата. У нас на някои места има все още неразтопен сняг, който отразява UV лъчите и ги прави по-интензивни. Със затопляне на времето, ако планираме разходка в планината, първо трябва да се намажем, защото после може да е късно. Там се редуват места със сянка и слънце, които могат да ни изиграят лоша шега и да изгорим.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
има и една пета причина и тя е, че за ПЛАНА ИМ трябва да страдате от витамин Д дифицит
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам светла кожа за българин, но не изгарям лесно, само във водата ако влизам лятото. Но не винаги, като цяло хващам тен. Но проблемът е, че получавам много лесно бенки. Не използвам нищо и по врата имам много.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определено зависи от кожата, НО според мен е изключително ВРЕДНО да се прекалява с козметиката. Да, първите няколко дни, пазене и подхранващи кожата кремове. Сле седмица - вички кремове зад борада или в кофата!Някой да е видял НЯКОЙ по тропиците да се маже с кремове?И не говоря за ***! Живял съм години с българи с всякаква кожа по топлите страни, първите седмици всички реват и мажат,после кожата свиква и включително и тези с "нежна"-та кожа забравят за кремовете.Е,винаги има и изключения
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен зависи от кожата. Някои хора са с по-светла кожа и е добре да използват козметика поне първите няколко дни при излагане на слънце иначе ще изгорят доста неприятно и боли после.
1
1
 
8
 
! Отговори
Яхтмен преди 5 години
Статията - спонсорирана от производителите на козметика :)))Ползвам кремове само първите 1-2 дни в летния сезон и ми писна да слушам колко "лошо" било станало слънцето "напоследък".Естествено не е добре и да се прекалява със слънце.Около мен колкото повече се мажат с кремове, толкова повече им се изнежва и алергизирва кожата.На моя позната лицето и е изключително изнежено и чувствително на всичко, но врата и тялото, където не го маже всеки ден, кожата и е нормална и перфекто понася слънце.