Лекуваме алергия с пробиотици от киселото мляко

Природна помощ при алергия
20 апр 2018 21:52,
8
Лекуваме алергия с пробиотици от киселото мляко
Източник: Reuters

Зачервени, подпухнали и сълзящи очи, хрема, кихане – симптомите на алергия носят все по-голям дискомфорт на предразположените с напредването на сезона на алергиите. Същевременно все повече проучвания показват, че пробиотиците може да се ползват като допълващо средство за облекчаване на тези симптоми при лечение на алергия през пролетта.

Последните данни в защита на това твърдение са съвсем пресни и идват от проучване на екип от университета на щата Флорида, САЩ. Учените доказват благоприятния ефект от приема на пробиотични продукти, комбиниращи полезните бактерии от род Lactobacillus и Bifidobacterium. Данните сочат, че стимулирането на чревната флора с подобни продукти значително облекчава състоянието на хората с повишена алергична нагласа.
 
Най-честата форма на пролетна алергия е т.нар. алергичен ринит. Според статистиката той засяга няколкостотин милиона души по света, а през последните години броят им прогресивно нараства вследствие сериозното замърсяване на въздуха.
 
Алергичен ринит се развива вследствие прекомерна реакция на имунната система към алергени, пик на които се установява именно през пролетта. Най-голямо значение сред тях имат полените от цъфтящите растения и плесените от почвата. За радост на всички, които развиват алергия към тези продукти, средствата, с които да облекчат алергичните си прояви, вече са с едно повече. При това новият представител в тази група е изцяло природен и достъпен продукт – пробиотиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
апчих преди 5 години
алергиите са свръхчувствителност на организма най вече пролет при цъфтеж ,животински косми ,силни аромати парфюми прах и най вече модерния начин на живот ...решението е калритин ериус и тем подобни
3
1
 
0
 
! Отговори
@2 от 1 преди 5 години
Мне, не ми върши работа, защото в моя случай не е възпаление на носа или нещо такова, а на кожата. Оток, болка, възпален нерв и т.н. Мажа с кортикостероиди, пия кларитин, и т.н. но не е достатъчно. Четох някакви неща за лук, чесън, чай от коприва, някакво вещество от ананас, джинджифил и куркума. Обаче все си мисля ,че трябва да имаме някаква билка или рецепта, която да върши по-добра работа.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За временно облекчение помага да се яде нещо много люто - изхвърлят се всички секрети и алергени от носа. Също така последните изследвания от Австралия показват, че алергиите се засилват не само от замърсяването в града, но и от тежките ароматни вещества в дезодорантите.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ако може да даде някой бабин съвет за справяне с алергия. Алергията е болезнен страничен ефект от лекарство, пия кларитин, ама не е достатъчен. Може да е и локално нещо, защото става въпрос за оток на кожата и възпален нерв в следствие на алергичната реакция.