Кич или необходимост е йогата за мъжете?

Вижте 3 водещи мъжки пози в йогата
22 апр 2018 14:07,
14
Кич или необходимост е йогата за мъжете?
Източник: Reuters

Независимо от факта, че в йога липсва съревнование често от значение за мъжете, те започват все повече да се интересуват от индуистка философия поради нейните ползи в дълбоко енергиен аспект. Веднъж запленени от физическите и духовни практики в йога, те стават постоянни и отделят време за своята практика. Това е напълно логично, тъй като за много мъже концентрацията е основна част от тяхната работа, а равновесните асани работят за остър и бистър ум.

Ето някои йога упражнения, които определено биха тонизирали цялостно тялото на мъжа, както и биха успокоили понякога хаотичното му ежедневие.
 
Поза воин 2 - Вирабадрасана е лесна за мъжете, тъй като тя е част от асаните за трета чакра, която е и мъжка чакра. Асаната дава увереност и мъжете се чувстват комфортно в нея. Позата засилва мускулатурата на краката и укрепва торса. С редовна практика, човек увеличава енергията си и се чувства тонизиран и здрав.
 
Поза Воин 2 се изпълнява в права позиция и не е необходима постелка. Разтворете краката около метър. Обърнете дясното стъпало на дясно и обърнете внимание на петите да останат в една линия. Сгънете десният крак в коляното, така че коляното и глезенът да бъдат на една височина точно над стъпалото и изпънете левия крак като натискате земята с вътрешната част на стъпалото. Разтворете ръцете и насочете погледа в пръстите на дясната ръка. Стегнете седалището и приберете таза навътре. Задръжте в позата и повторете с левия крак.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашата книга от 1968? Как се казвате? Вкъщи имам книга "Упражненията на йогите" от 1965 г., второ издание. Тя е в съавторство: мъж и жена. Така че няма как да сте Вие.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжете са натурално предразположени от природата за йога. Доколкото Кама Сътра е тип йога. Основното е, че за да практикуват им е нужна партньорка. Колкото по - напреднала е тя в йогата, толкова по висши форми може д практикува мъжа. Аз, например, с тоя тип йога стигнах Нирвана няколко пъти. Естествено, партньорката стигна преди мене.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, пишете невежи отговори на невежа статия.По принцип йогата, като физически субект, се свързва с мъж.Още нещо - никой не открива топлата вода. Йога занимания има много отдавна в България, моята книга е от 1968-*** година.Заниманията са полезни за всички, много добре се отразяват в интимния живот.Пример - Стинг е женен за една и съща жена над 30 години. И двамата практикуват йога. Зная защо са толкова дълго заедно.
10
0
 
0
 
! Отговори
До не мерси преди 5 години
"Нещо се бъгнаха в главите и престанаха да мислят рационално"Аз пък познавам доста хора които се бъгнаха от много работа. Бачкат извънредно. През събота и неделя. Даже като са в ресторант или на почивка преглеждат и отговарят на емайли. Направо станаха като роботи и единствения смисъл на живота им е да работата. Така че според мен е не е зле нещо като йогата да вкарва духовен елемент в живота.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКАКВА ЙОГА-САМО КАМА СУТРА!!!
8
2
 
4
 
! Отговори
СИГОБАРА ИГОТОЧИ преди 5 години
ЙОГАТА ВОДИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ДО ПО-ДОБЪР ШИБИНГ С ДАМИТЕ...ХАХАХА...
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не виждам нищо лошо в почерпването на чужди културни влияния. Мога да бъда будист и същевременно да слушам родопски песни, всъщност предпочитам тези от македонския край. Кате кате... В тая мелодия има нещо медитативно мистично.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в момента, най актуалната поза в европа е "скрий салама"!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко което не е свързано с културата и традициите на един народ ми се струва странно,българските народни танци,родопската песен и звука на гайдата е по-релаксиращо и оздравяващо от непонятното "Омммм"на будистите .Като гледам певеца Дони и ми става неприятно
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...равновесните асани работят за остър и бистър ум..."Известни йоги, които дължат бистрия и остър ум на упражненията си: Опенхаймер, Королев, Айнщайн, Хокинг, Менделеев. Не виждам как щяха да се справят без йогата!
3
7
 
8
 
! Отговори
не, мерси преди 5 години
Познавам доста хора, които като навършиха 40 се захванаха с йога - хем раздвижване, хем децата вече големи и имат времето за себе си. До две години след това се промениха до степен да си съсипят кариерите и фирмите. Нещо се бъгнаха в главите и престанаха да мислят рационално. Тръгнаха по разни духовни семинари. Погледът им стана един "вдъхновен", все разни енергии и чакри ги обсебиха. На сектанти замязаха
2
0
 
3
 
! Отговори
хъ преди 5 години
думата "кич" в случая е възможно най-неуместната
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката определено е кич,йогата не е.