Серум за лице – кои съставки са най-важните?

Продуктът преди всичко трябва да хидратира
24 апр 2018 22:40, Eкип на Puls.bg
1
Серум за лице – кои съставки са най-важните?
Снимка: Reuters

Серумите за лице са онзи тип козметика, която трябва задължително да притежаваме, ако искаме да имаме здрава и свежа кожа. Правилната грижа за нея е ежедневната - първо нежно почистваме лицето, нанасяме серум, след което овлажняваме. Но ако не знаем кои продукти са подходящи за кожата ни и в каква последователност трябва да се използват, може да получим обратния ефект. 

Серумът за лице е концентриран продукт, който прави кожата млада, свежа и сияйна. Обикновено повечето са направени на водна основа, със силна инфузия на съставките, която се бори с фини линии, бръчки и тъмни петна.

Мощните съставки в течността възстановяват и ревитализират кожата, като ѝ придават по-добър вид. Най-добрият начин за използване на серума е веднага след почистване на лицето, точно преди овлажняването с някакъв крем. Продуктът бързо се абсорбира от кожата и достига до клетките в дълбочина. Преди всичко той се смята за силен хидрататор и в голяма част от случаите не съдържа масла или те са в много малки количества. 

Когато тялото ни се нуждае от вода, това веднага си личи по състоянието на кожата, която става по-суха и бледа. Серумът е нещо, с което можем да дадем на кожата на лицето необходимото количество вода в края на тежкия ден. Но как да изберем най-подходящия за нашата кожа?

Ето най-важните съставки, които той трябва да притежава. 

Хидраториращи – за къде без тях? Алое вера, например, е био продуктът, който е идеалната база за създаването на серум за лице. В невроятното растение има голямо количество аминокиселини, минерали и полезни ензими. 

Овлажняващи – винаги трябва да проверяваме опаковката за овлажняващи съставки. Те спомагат за влажността в кожата, така тя извлича повече полезни вещества и изглежда по-гладка.

Още за съставките на серумите за лице четете в Puls.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари