35% от жените по света са с наднормено тегло

Броят на хората със затлъстяване расте
30 апр 2018 11:37, Eкип на Puls.bg
16
35% от жените по света са с наднормено тегло
Reuters

Проблемът със затлъстяването се посочва като пример за съвременна епидемия, борбата с която обаче още не дава задоволителни резултати. Нещо повече – броят на хората със затлъстяване прогресивно расте в глобален план, включително сред децата. Данните за България сочат, че сме сред водещите страни в Европа по отношение на проблема затлъстяване при децата. 

Нуждата от глобални мерки за справяне със сериозния проблем беше повод Американският център за контрол и превенция на заболяванията да оповести официални данни за нивото на затлъстяване сред жените в световен мащаб. Учените представят двата най-важни критерия за оценяване на затлъстяването – теглото и индекса на телесна маса (ИТМ) на жените в отделните райони на света. Те може да се разглеждат и като основни маркери за моментното и бъдещото здравословно състояние на представителките на нежния пол.
 
Според данните, оповестени от американските учени, най-голямо е средното тегло на жените в Северна Америка и съответно там е най-сериозен и проблемът със затлъстяването в процентно отношение. Най-малки грижи в това отношение имат жените в Азия, които са най-леки, а процентът на затлъстелите сред тях е най-нисък.
 
Като осреднени стойности за всички жени по света се приема тегло около 62 кг. На тази база статистиката сочи, че с наднормено тегло и затлъстяване може да се считат около 35% от жените на планетата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те само ядат въглехидрати по цял ден, пият кафе и пушат. Кво стане...всяка втора като е питашш, защо не тренираш нещо : ааа аз не обичам или да да ще почна някога. До 10 години жените ни ще са еклери. Ужасна тенденция . Ама то е нормално за жени ...Те са мързеливи по природа.
14
2
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Цоцоланите набират бройка!
13
5
 
20
 
! Отговори
Gog1 преди 5 години
На мен пък ми е много смешно като видя в залите момчета по 1.60 дори и по-ниски по 50 килограма с глави несъразмерни на тялото(торса)тип лилипути и на всичкото отгоре зъблести като маймуни и като почнат да показват двете си плочки което е пълен смях на слаб мъж плочките и на дебела жена циците не се броят.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е важно въпросната дебеланка с какъв мъж е. Обикновено са си лика-прилика или той компенсира с някой друг недостатък. Почти не съм виждала хубав мъж с непривлекателна или неподдържана жена. На всеки му се иска хубава и стройна половинка, ама не всеки има данните за това (тука не говорим за връзки, основани на пари и използвачество) и трябва малко да понижи стандартите си. Сред моите познати обвързаните са си от един калибър - и външно, и нравствено.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И всички те в едни уж цивилизовани страни....
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До размяната:Радвам се, че нямаш проблема, който неблагоразумно ти приписах :) Не ме разбирай погрешно, аз не се подигравам на пълните хора и в частност на жените, всеки има право да изглежда както желае. Просто отчитам напълно реалния факт, че мъжете не ги предпочитат особено в романтичен планОтносно женените дебелани. Не съм забелязал точно такъв феномен, но...тук играе роля и социалния фактор, колко дебел самият мъж, напълняване след брака и децата.. тъпо е да се разведеш заради дебелина :)
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Аз проблем с теглото нямам. Не знам обаче какво ме чака в бъдеще, с напредването на възрастта. Там и природата има думата. Затова не се подигравам на ничия външност.Но ти прочети още веднъж какво съм написала и сам си отговори не е ли истина? Хайде, първото мога някак да го проумея, но второто? Много рядко можеш да видиш неомъжена дебелана. Не само имат съпрузи, но и водят по 1-2 деца. Не мога да не се чудя на това. Нали уж не можете да ги понасяте? :)))
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До разсмяната:Няма да ти стане по-леко и фа си решиш проблема като обявиш дебелите жени за секси и мъжете за тайни почитатели на женската сланина. Дори и да има такива мъже, те са по- скоро в графата с леките девиации.Както жените не харесват дебели, ниски и плешиви мъже без социални умения, така и мъжете не харесваме жени с вид на хипопотами...забележи колко по-малко изисквания имаме ние ;)
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПРи мъжете е още по-лошо. Ставата на 25 и решават, че е време, да станат с +25 кила. Смешното е, че по фитнесите, където уж "правиш тяло", гледаш как пухти някакво прасче, дето вдига по 150 от лежанка, ама като стане, залита напред, защото има томбаче с обема на рислко езеро.Тумбака може да се свали ама ако си грозен,нисък и недоразвит никога не може да се подобриш.
6
1
 
12
 
! Отговори
Най-големият враг на преди 5 години
Кой е най-големият враг на Америка? Бин Ладен, Саудитска Арабия, Путин? Че то май излезе Макдоналдс, KFC и другите такос, пица и прочие. Но каквото и да си говорим, наистина те са най-вкусни. Хилядолетиия сме яли основно зеленчуци, черен хляб и прочие храни без захар и мазнини и затова явно тялото е придобило такъв афинитет към тия храни с лесните въглехидрати. Сега изведнъж са в изобилие и нямаме спирателен механизъм, защото никога не е имало изобилие от тях
5
13
 
9
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 5 години
Разсмяхте ме!Защо всички мъже твърдят, че харесват слабички жени, но когато започнеш да ги разпитваш по-подробно как трябва да изглежда хубавицата, тогава излиза, че нямат нищо против повечко килограми от кръста нагоре и то в предната част на тялото, но от кръста надолу да е като шампионка по художествена гимнастика!И още една странност на мъжката психика. Защо почти всички дебеланки са щастливо омъжени?
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм сляп, че да трябва ВИЕ да ми го кажете. ПРи мъжете е още по-лошо. Ставата на 25 и решават, че е време, да станат с +25 кила. Смешното е, че по фитнесите, където уж "правиш тяло", гледаш как пухти някакво прасче, дето вдига по 150 от лежанка, ама като стане, залита напред, защото има томбаче с обема на рислко езеро.
3
2
 
2
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Boo momma, bigazz! Америчките плондири rulz!
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Като осреднени стойности за всички жени по света се приема тегло около 62 кг. На тази база статистиката сочи, че с наднормено тегло и затлъстяване може да се считат около 35% от жените на планетата".Е тези 62 кг за какъв ръст са? Щото това е точно толкова важно, колкото и самите килограми. За жена 150 са много, за жена 175 - малко. Отнасяйте се по-сериозно към информацията, която поствате, поне.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна Америка-"Моето 300 килограмово тяло" по тв.TLC.Колко трябва да си без контрил за да се доведеш до такова безумно тегло и да загубиш човешки образ.Не напразно лакомията е един от смъртните грехове.