За какво са полезни вишните?

Вишните облекчава болки при артрит
30 апр 2018 10:07, Михаела Лазарова
3
За какво са полезни вишните?
Снимка: pixabay

Вишните са киселите братовчеди на черешите. Заради стипчивия им вкус много хора не ги предпочитат, но правят грешка. Вишните са страхотно полезни за организма. Те са богати на редица хранителни вещества, които помагат в подобряването на цялостното здраве.

В една чаша вишни се съдържат средно по 3 грама чисти фибри, 10 грама витамин С, което е около 15% от необходимите дневни нива. Вишната е много богата и на антиоксиданти, които имат мощно действие срещу свободните радикали.

Вишните са превъзходен доставчик на полезни вещества

Освен на антиоксиданти и витамин С, те са изключително богати на фибри, каротиноиди, калий. Съдържат много малко калории и захари, което позволява консумация на по-голямо количество без риск от повишаване на кръвната захар и теглото.

Вишните помагат в подобряване на съня

Безсънието, трудното заспиване, неспокойният сън през нощта са все проблеми, от които много възрастни страдат поради високи нива на стрес в организма и ежедневието. Проучванията показват, че една чаша вишни 2 часа преди лягане помага за успокояване на съня и намаляване на безсънните епизоди.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: вишниполезни плодове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааааа за вишните ли питате ? Най са известни с това ,че много ,,запичат'',ако сте се разслабили нещо .... яжте вишни,стягат много.Личен опит.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полезни са с това, че ни напомнят, че не сме събрали достатъчно пари да си вземем череши по 18лв килограма, чрез спекула с лошия климат...
1
0
 
10
 
! Отговори
На Михаела учителят преди 5 години
Мише, това че "10 грама витамин С, което е около 15% от необходимите дневни нива" сама ли го измисли, или пак си преписвала от някой ***, а?