10 трика за премахване на лошия дъх

Не използвайте вода за уста след всяко измиване
2
10 трика за премахване на лошия дъх
Снимка: pixabay

Един от най-неприятните проблеми, с които много хора се сблъскват, е лошият сутрешен дъх. Той може да отблъсне дори най-малко гнусливите хора. За всеки е неприятно да усеща нечий лош дъх по време на разговор, дори за най-близките.

За да избегнете конфузни ситуации, ако страдате от лош дъх, вижте някои полезни начини, по които можете да коригирате проблема.

1. Избягвайте чесън и лук вечер.

Чесънът и лукът са много полезни зеленчуци, пълни с антиоксиданти и активни вещества, подобряващи имунитета и цялостното здраве. Не трябва да се лишавате от тях, но избягвайте консумацията им вечер. Храносмилането на чесъна и лука през нощта отделя серни съединения, предизвикващи лош мирис. Яжте чесън и лук през деня, за да има време организмът да се освободи от летливите съединения и да не отделя неприятна миризма, задържана в храносмилателния тракт.

2. Не пропускайте миенето на зъбите вечер.

Някои хора мият зъбите предимно сутрин, защото смятат, че вечерното миене е излишно. И в двете измивания има огромен смисъл. Миенето на зъбите вечер премахва огромна част от натрупалите се през деня бактерии.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 месеца
Малко анасон, кимион или розмарин...

Как да прочистим дебелото черво?
Как да прочистим дебелото черво?

Как да прочистим дебелото черво?

20 идеи за есенен маникюр
20 идеи за есенен маникюр

20 идеи за есенен маникюр