10 трика за премахване на лошия дъх

Не използвайте вода за уста след всяко измиване
2
10 трика за премахване на лошия дъх
Снимка: pixabay

Един от най-неприятните проблеми, с които много хора се сблъскват, е лошият сутрешен дъх. Той може да отблъсне дори най-малко гнусливите хора. За всеки е неприятно да усеща нечий лош дъх по време на разговор, дори за най-близките.

За да избегнете конфузни ситуации, ако страдате от лош дъх, вижте някои полезни начини, по които можете да коригирате проблема.

1. Избягвайте чесън и лук вечер.

Чесънът и лукът са много полезни зеленчуци, пълни с антиоксиданти и активни вещества, подобряващи имунитета и цялостното здраве. Не трябва да се лишавате от тях, но избягвайте консумацията им вечер. Храносмилането на чесъна и лука през нощта отделя серни съединения, предизвикващи лош мирис. Яжте чесън и лук през деня, за да има време организмът да се освободи от летливите съединения и да не отделя неприятна миризма, задържана в храносмилателния тракт.

2. Не пропускайте миенето на зъбите вечер.

Някои хора мият зъбите предимно сутрин, защото смятат, че вечерното миене е излишно. И в двете измивания има огромен смисъл. Миенето на зъбите вечер премахва огромна част от натрупалите се през деня бактерии.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Малко анасон, кимион или розмарин...