Хипертиреоидизъм при мъжете – как протича?

Променя сърдечния ритъм
Обновена: 2 май 2018 12:23 | 2 май 2018 12:23, Eкип на Puls.bg
2
Хипертиреоидизъм при мъжете – как протича?
Reuters

Състоянието, при което щитовидната жлеза работи с повишена активност, се означава като хипертиреоидизъм. По-често се диагностицира при жени, но нерядко засяга и мъжкото здраве. Затова мъжете също трябва да са бдителни по отношение на характерните му симптоми. При свръхактивна щитовидна жлеза се установява завишено ниво на тиреоидните хормони (Т3 и Т4), с което именно се асоциират характерните оплаквания. 

След като разгледахме симптомите на хипотиреоидизъм при мъжете, време е да посочим и тези при хипертиреоидизъм. Те засягат както физическото, така и емоционалното състояние на мъжа, защото по-високите от нормалното нива на тиреоидните хормони разстройват протичането на различни типове физиологични процеси.
 
Проблеми с теглото
 
Разстройването на метаболизма е основен симптом на проблеми с щитовидната жлеза. При нейна свръхактивност и повишено производство на тиреоиден хормон се стига до бърза загуба на тегло поради ускоряването на метаболизма. Така, мъжете с хипертиреоидизъм често отслабват значително, дори при повишаване на дневния калориен прием. Отслабването на тегло е най-характерната проява на свръхактивна щитовидна жлеза при мъжете. И това правило обаче има изключения и хипертиреоидизмът може да доведе и до затлъстяване, макар и в много редки случаи. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При младежите с хиперидиотизъм се наблюдава увеличаване на джендърната гъвкавост под давление на феминистката пропаганда. При женските индивиди се наблюдава развитие на специална форма на имбецилия(криминална психопатия), наречена феминизъм.
1
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
А какво предизвиква хиперидиотизъм, особено при младежите?