Кърмене - коя поза е най-подходяща?

Майките предпочитат в седнало положение
5 май 2018 11:20, Eкип на Puls.bg
14
Кърмене - коя поза е най-подходяща?
Reuters

Помогнаха ли ви да кърмите и в легнало и в седнало положение, преди да ви изпишат от родилното отделение? Хубаво е да умеете да го правите и в двете пози, но ако не успявате, това не е проблем. Изберете, най – удобната за вас и бебето ви, поза.

 
Важно е вие самата също да изпитвате удоволствие от кърменето. Напрегнатите мускули ви карат да се чувствате изтощена, когато кърменето приключи, вместо да сте отпочинала и спокойна.
 
Кърмене в легнало положение е най – доброто решение, когато имате нужда от почивка, когато почти заспивате – и не на последно място – когато имате болки в долната част на корема след раждането. Легнете на една страна, като облегнете едното рамо плътно върху матрака, подложете си удобно с възглавници под главата. Проверете дали главата ви е на възглавницата така, че да можете да виждате детето си, без да се напрягате.
 
Тялото ви трябва да бъде неподвижно на една страна, без да се клатите. По – стабилна ли сте, ако свиете едното коляно? Почувствайте, че раменете ви почиват, въпреки че държите детето. Бихте си помогнали доста, ако подпъхнете края на одеялото или пухената завивка под гръбчето на детето – така няма нужда да полагате много усилия, за да го държите достатъчно близо до себе си и да запазите добрата поза на кърмене. А и ако заспите, то няма да падне от леглото.
 
Кърмене в седнало положение ни помага да следим нещата в началото. Седнете колкото може по – изправена. Ако се облегнете назад, гърдите се разливат в страни, което ще затрудни бебето да засуче. 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Едва ли ще е челна стойка...
11
2
 
5
 
! Отговори
Пълно с глупци преди 5 години
Не мога да повярвам какви простаци се изказват тук...думата наистина е простаци -хора с ниска култура, не успяващи дои да разберат за какв става въпрос в статията. веднага кометари срещу голата гръд, чернокожата на снимката. Няма думи да се опише простотията българска...
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - подходяща е позата да застанеш по средата на мегданя на селото, да разголиш разплутата плът посред бял ден и да се опиташ да привлечеш всички погледи, понеже на мъжа ти вече му е писнало от истериите ти и не ти обръща внимание. Белким някой закъсал те види и ти обърне. Вместо селския мегдан може и някой мол да се използва за целта. За ваше съжаление, там свестни мъже неходят. След това можеш да изрежеш ноктите на детето и твоите в градския транспорт - ефекта върху околните ще е подобен...
9
1
 
8
 
! Отговори
Според някои преди 5 години
С чашка кафе в едната ръка и с димяща цигара в другата. Бебокът нека сам да се нагоди така, че да може да суче.Други *** спазват всички правила, които са им казани по време на консултациите и поставят на първо място идеята да отгледат здраво бебе. *** те не са интересни ...
8
2
 
7
 
! Отговори
Драгинко 47 мома преди 5 години
Не се колебай,наборе - позата юнашка е задна прашка!
7
1
 
5
 
! Отговори
Минко 47 г ерген преди 5 години
Колебая се между Мисионерската и Ездачката.
6
4
 
4
 
! Отговори
Мама преди 5 години
Много неподходящ избор на статия за този тип сайтове, 99% от четящите не се интересуват от кърмене, а другият 1% вероятно вече се е информирал от сайтове за бъдещи майки. Освен да подклаждате *** спорове за и против кърменето на обществени места, или да четем коментарите на разни чикибойци, друго няма да се случи.
5
3
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Тая поза ,в която не се показваш по улицата и публични места като ексхибиционист ;) !!!
4
0
 
5
 
! Отговори
Хмммм... преди 5 години
Абе не ми мяза на бг мама - по-черничка ми се вижда! Пък може и да греша..
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами щом бг-мамата може да подава цицa насред мола да кърми, значи аз ще и подам нещо да хапне мъжко.млякоПоздрави отСиднейАвстралия
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цицатa трябва да се вижда и да се кърми на възможно най-публичното място. Това е любимата поза на бг-мама :D
1
2
 
4
 
! Отговори
Позата! преди 5 години
Чернушке-ти смучеш мен,чернушко ти смуче цицораните - това е Позата!