Комбо тренировка: Кои са ползите й?

Идеална за топене на калории, твърдят диетолози
6 май 2018 23:00, Eкип на Puls.bg
5
Комбо тренировка: Кои са ползите й?
Pixabay

Да се отделя редовно време за тренировки е много важен аспект от начина на живот, но по-важното е да се подбират такива упражнения, които носят максимални ползи. Много популярни напоследък са т.нар. високоинтензивни интервални тренировки, които горят много калории, въпреки че са краткотрайни – в стандартния случай продължават 4 до 8 минути, разделени на серии. 

Съпоставени с продължителните кардио тренировки, проучванията показват, че с интензивните интервални упражнения се горят много повече калории и се топят мазнини по-бързо. Но това не е единственото им предимство. Интензивните интервални тренировки се посочват и като изключително ефикасни. Изчислено е, че при включването им в стандартния фитнес режим горенето на калории може да продължи и часове след края на тренировката.
 
Експертите посочват няколко причини всеки, търсещ максимална ефективност от фитнес режима си, да инкорпорира в него и интензива интервална тренировка.
 
Много висока ефикасност по отношение горенето на калории за единица време
 
Няма друг фитнес метод, който да гори такова голямо количество калории само в рамките на няколко минути интензивно натоварване. При комбиниране на интензивни интервални упражнения с кардио занимания горенето на калории може да продължи максимално дълго време след края на тренировката, която от своя страна може да остане рекордно кратка и да пести време.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
М преди 5 години
По-безсмислена и неясна статия не бях чел скоро. След прочитането й все едно нищо не е прочел човек.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Серията продължава от 4 до 8 минути, а не тренировката. Малко е объркана статията май. те затова са писали, че автора е "екип" а не конкретенм човек - груповата отговорност се равнява на липса на отговорност.
3
0
 
15
 
! Отговори
пецата преди 5 години
статията в пример за това как да напишеш текст така че никой нищо да не разбере, чудя се на колко ракии трябв
2
0
 
8
 
! Отговори
паскал преди 5 години
когато дори незнаеш как да коираш новина
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и какво точно е комбо тренировката?