При дефицит на селен – реагирайте бързо

Разпознайте го по тези характерни симптоми
10 май 2018 19:23,
4
При дефицит на селен – реагирайте бързо
Източник: Reuters

Ежедневните нужди на организма от селен са пренебрежимо малки на фона на други микроелементи, но дефицитът на селен води до оплаквания, каквито малко други дефицити носят. Селенът е ключов микроелемент за нормалната дейност на имунната система и щитовидната жлеза. Освен това селенът е кофактор на множество ензимни комплекси и е един от най-мощните антиоксиданти. 

Затова при дефицит на селен проявите може да бъдат изключително разнообразни. Все пак може да се посочат няколко много показателни сред тях. Появата им следва да сигнализира, че приемът на селен трябва да се повиши.
 
Проблеми с мускулатурата
Хроничният дефицит на селен се проявява много отчетливо с мускулна слабост, болки в мускулите, скованост и чести схващания. Като придружаващи оплаквания се появяват усещане за обща отпадналост и хронична умора. Проучванията показват, че в случаите, когато причина за тези оплаквания е точно дефицита на селен, симптомите отшумяват само в рамките на дни след повишаване на приема му.
 
Репродуктивни нарушения
Те са много показателен симптом за дефицит на селен при мъжете, защото микроелементът има ключова роля за поддържане подвижността на сперматозоидите. При жените селенът е много важен за нормалното протичане на бременността, както и за поддържане на либидото.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук усърдно служи един, който до обяд беше на смяна. На него му липсва цялата Менделеева таблица, първите 7 години, следващите 7 години и много още. Пък още си живее...
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При дефицит на феминистки си създаваш няколко с помощтта на тяхното оръжие - когнитивната рекалибрация и си доставяш удоволствието да ги утрепеш болезнено. Много болезнено. Предлагам закон за тоталното прилагане на свръхмъчително изпълнение на смъртна присъда за всички феминистки. Те са по - опасни от комунистите и фашистите. Имат по - съвременни оръжия и са проникнали дълбоко във всяка управленческа структура. трябва да изкореним това зло! Те са като РАК! Трябва да се борим с тях с всичко!