17 полезни храни за здраво сърце

Включете в менюто си ленено семе
11 май 2018 17:07, Михаела Лазарова
4
17 полезни храни за здраво сърце
Снимка: pixabay

Сърдечносъдовите заболявания увеличават честотата си всяка година в световен мащаб. Възрастовата граница на заболеваемост също пада застрашително. Все повече млади хора страдат от заболявания на сърцето и кръвоносната система, което прави проблемът наистина сериозен за овладяване.

Стресът, лошият начин на живот, напрежението в работната среда, всичко това оказва зловредно влияние върху сърдечносъдовата система. Като прибавим и вредната храна, която все повече навлиза в живота на модерния човек, прогнозата не изглежда никак розова.

Добрата новина е, че можем да направим крачки към цялостно подобряване на сърдечносъдовото здраве с добавяне на полезни суперхрани към менюто си.

Колкото по-често ги включваме, толкова по-добре.

Сьомга

Сьомгата е една от най-богатите на омега-3 мастни киселини риби. Тези полезни мазнини подобряват еластичността и здравината на стените на кръвоносните съдове. Освен това изследвания показват, че страдащите от аритмия показват добри резултати при продължителна консумация на сьомга.

Нар

Този сочен, вкусен и леко тръпчив плод с невероятен сок е много богат на антиоксиданти и цяла палитра от витамини. В него се съдържат полифенолни съединения и антоцианини, които подобряват здравината и функцията на артериите. 

Авокадо 

Авокадото е храна, много богата на мононенаситени мастни киселини, полезни за сърцето. Те понижават сърдечносъдовия риск и холестерола. Авокадото е богато на калий и антиоксиданти, които допринасят за цялостното здраве на сърдечносъдовата система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
19
 
! Отговори
11 преди 5 години
Мерси, щом кафето и зеленият чай са храни ... Идиотска работа.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой дава на сьомгата антибиотици в океана бе *** ?
1
2
 
26
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Стига с тая сьомга! Скумрията е не по-малко мазна, а не е тъпкана с антибиотици и ***!