За ползите от най-богатия на антиоксиданти чай

С какво е полезен чаят от матча? Вижте!
Обновена: 17 май 2018 12:13 | 17 май 2018 12:07,
0
За ползите от най-богатия на антиоксиданти чай
Източник: Reuters

Матча се предлага във вид на зелен прах, получен от финото смилане на сушени листа от японски зелен чай. Чаят от матча вече набра световна популярност и това е напълно обяснимо на фона на многото му полезни действия за здравето. Те са подсигурени от факта, че в пудрата на матчата се съдържат фино смлени цели листа от зелен чай. 

Така, при приготвяне на запарка заедно с пудрата консумираме всички съдържащи се в листата биоактивни вещества, без да изхвърляме никаква част от тях.
 
Чаят от матча е изключително богат на антиоксиданти и помага за превенцията и намаляването на риска от различни здравословни проблеми.
 
Подобряване на паметта
Специално проучване от 2017 г. за ефекта на чая от матча върху когнитивните функции показва, че хората, които редовно го консумират, много по-рядко изпитват затруднения с паметта или концентрацията. Установено е, че матчата действа и за превенция на други когнитивни нарушения като дефицит на внимание и др. По отношение позитивния ефект върху паметта и концентрацията чаят от матча носи съпоставими ползи с билки като гинко билоба и др.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари