Стискай! За уринарната инконтиненция при жените

Препоръки за женското здраве от здравен експерт
18 май 2018 14:37,
0
Стискай! За уринарната инконтиненция при жените
Източник: Личен архив

Уринарната инконтиненция представлява неволното изпускане на урина. И мъжете и жените могат да страдат от този проблем, но по-често той засяга жените. Инконтиненцията не е нормална за остаряването, нито е неизбежна след раждане или като част от промените в организма през менопаузата. Основната причина поради, която много жени не се обръщат с този проблем към акушер-гинеколога, е неудобството и срамът, който предизвиква това състояние. 

В повечето случаи уринарната инконтиненцията е предотвратимо състояние, което може да се лекува с различни методи. Ако това състояние влошава качеството на живот, е важно да се потърси медицинска помощ.  
 
Могат да се използват различни подходи при лечението, които зависят от предполагаемата причината. Акушер-гинекологът е специалистът, с който може да обсъдите кое е най-подходящото за вас.
 
Упражнения за тазовото дъно се препоръчват при стрес инконтиненция. Чрез гимнастика на таза, се заздравят тазовите мускули и затварящата функция на уретера, което предотвратява невъзможността за неволево изпускане на урина.
 
При естрогеннен дефицит, липсващите хормони се доставят с лекарства, а при позивна инконтиненция често се предписват антихолинергични лекарства.
 
В някои случаи на уринарна инконтиненцията хирургическата намеса се оказва необходима. Съществуват много модерни и достъпни методи за предотвратяване на проблема.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари