Здравето на мъжа – силно зависимо от В12

Витамин В12 има поне 4 ключови роли за мъжа
18 май 2018 12:37,
5
Здравето на мъжа – силно зависимо от В12
Източник: Reuters

Основна роля на витамин В12 (цианкобаламин) при човека е участието в кръвотворните функции и производството на червени кръвни клетки и хемоглобин. Както останалите представители на групата В-комплекс, витамин В12 е важен и за нормалното функциониране на нервната система. 

Всеки дефицит на витамин В12 може да доведе до сериозни разстройства в нормалното функциониране на организма. Особено отчетливо се проявяват тези разстройства при мъжете, защото цианкобаламинът има няколко много специфични роли по отношение на мъжкото здраве.
 
Поддържане числеността на сперматозоидите
Витамин В12 има незаменима роля за сперматогенезата – производството и зреенето на сперматозоидите. Затова едно от най-ранните последствия от дефицита на цианкобаламин при мъжете се изразява в намалено количество на семенната течност и броя на жизнеспособните полови клетки в нея. Витамин В12 е важен и за поддържане подвижността на сперматозоидите. На фона на тези му роли, напълно обяснимо е защо мъжете, които не си набавят достатъчно цианкобаламин, са застрашени от стерилитет и други репродуктивни нарушения.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
чувал за B12 преди 5 години
Само където цианкобаламина( според автора ТОВА е B12) е най-неусвояемата форма на B12. Изкуствен. Доста от индивидите на тази планета имат нужда от хидроксокобаламин (естествената форма) или метилкобаламин, защото поради ред причини не могат да трансформират цианкобаламина в активни форми( аденозилкобаламин и метилкобаламин). Обаче докторите им изписват цианкобаламин, хората пият и си мислят, че вземат мерки. ДА АМА НЕ. И това е работа на доктора да ти го обясни. Аз го разбрах по трудния начин.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз под Б18 не приемам. Под достойнството ми е.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стимулира улеснява клетъчното деление, регенеративните процеси и растежа на младите организми.Подобрява не само функциите на половата система.Невралгии неврити анемия при бременни и др
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте тиквено семе