"Мамооо, имам сопооол" или как се мери темепратура при малки деца

Една история, в която много от вас биха се припознали
Обновена: 21 май 2018 10:44 | 21 май 2018 09:23,
"Мамооо, имам сопооол" или как се мери темепратура при малки деца
Източник: Алтерко Роботикс

Имам две малки деца – едното на две, другото на три. Отглеждането им е прекрасно и чудесно приключение, докато не се появи градинският сопол - едно от малкото неща, които имат силата да разбият съня на минимум 4 души за кратко време и да ти опъне нервите до краен предел, така че да си мечтаеш за минута спокойствие в тоалетната без някой да крещи: "Мамооо, имам сопооол".

Разбира се, много често сополът идва с екстра - температура. У нас има два вида мерене на температура - мирно и агресивно. Първи вид - дъщеря ми (3г.) сяда доброволно в скута ми, слагам термометъра под мишницата, гушваме се и добиваме вид на майка и дъщеря, застанали да позират за портрет - идилия, гарнирана с температура.

Съвсем по друг начин изглежда вторият вид мерене на температура - на двегодишното ми синче. В момента, в който ме види с термометър в ръка, почва да тича като обезумял из стаите, все едно предстои заколение. Когато успея да го хвана в почти кечистка схватка, го тръшвам на дивана, заклещвам го, пъхам термометъра, пускам Youtube и почвам през 42 секунди да сменям детски клипчета с надеждата нещо да го укроти. Прилича малко на мерене на температура на октопод. Най-интересното е, че притежавам електронен термометър, който твърди, че мери температурата за 30 секунди - долна лъжа. Мисля, че добрият стар живак би се справил по-бързо даже.

В един слънчев ден се сдобих с MyKi Care. Идеята да меря температурата на децата (най-вече на малкото) без да изграждам военни стратегии ме вдъхновяваше безмерно. Вечерта се прибрах и започнах да инсталирам устройството. Имам самочувствие на технически грамотен човек, но честно, това ме затрудни. Поради някакви причини нямаше добра връзка между устройството и стика, на няколко пъти включвах и изключвах, деинсталирах, инсталирах наново и в един миг УСПЯХ. Признавам, отне ми близо час и чаша и половина вино.

Като по поръчка след по-малко от седмица дъщеря ми вдигна температура. Аз бях в много неподходящ момент да излизам в болничен и успях, благодарение на MyKi Care, да следя температурата постоянно, чувах се с бабата ежечасово и давах насоки какво да пие детето. За времето, в което бях на работа този ден, бабата смени лепенката само веднъж, без никакви затруднения и процесът протече супер гладко.

Когато се прибрах, исках да сравня стойностите на MyKi Care с тези на живачен термометър (на който все още вярвам безрезервно) - разликата беше 0,1 градус, което намирам за нищожно разминаване. На другия ден сценарият се повтори и на третия температура вече нямаше.

С началото на новата учебна година в детската градина (ако не и по-рано) ще имам възможност да пробвам термометъра със сина ми, когато вече ще усетя истинското облекчение, което предоставя.

Едно е сигурно – спестява време, нерви, и тук-там някое одраскване от детски нокът.

За повече информация - myki.care.

Автор: Мария Александрийска
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от