Защо се появява косопадът? Причините са...

Вижте основните причини за забавяне растежа на косата
Обновена: 23 май 2018 09:42 | 22 май 2018 20:15, Иванка Гъркова
3
Защо се появява косопадът? Причините са...
Снимка: pexels.com

Коя жена не иска дълга, блестяща и гъста коса? Но колко могат да се похвалят с такава? Ако от известно време косата ви е тънка и чуплива, по-суха и капе често, трябва да откриете първопричината, за да се справите с проблема.

Има няколко фактора, които пречат на растежа на косъма – лекарства, хормонални проблеми, генетични мутации, липса на витамини, използване на некачествена боя и козметика, инфекции на скалпа, нездравословно хранене и други.

Доказано е, че човек губи около 100 косъма на ден. Пълният растеж на космените фоликули продължава от 8 до 24 месеца. Има три основни фази - анаген (на активен растеж), телоген (на регресия на косъма) и катаген – (на покой). Около 85–90% от косата по главата човек идва от фазите на активен растеж и на регресия на косъма. Най-интересно е, че космите растат асинхронно или казано по-просто - всеки един от тях е в различна фаза на растеж. Трите фази се повтарят на определен период от време, но когато някой от вредните фактори се намеси, въпросният кръговрат се нарушава.

Вижте кои са основните причини за забавяне растежа на косата и нейното изтъняване:

Генетични фактори

Дължината, цветът на косата и дебелината на косъма зависят от гените на всеки човек. Много родители предават на децата си хубавата и гъста коса. Но при други има различни генетични фактори, които причиняват различни здравословни проблеми като псориазис, сухота, зачервяване и дразнене на скалпа, косопад и други. Не на последно място, те може да са носители и на автоимунни заболявания, които се характеризират с падане на косата през различните сезони.

Вижте още по темата вTialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Генетикакосопад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нее запознат с личните данни ми дргиден ще се запознае
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От нерви.Недев да вметна ако ти напипам мрежата да ходи около моята не ми се мисли какво ще стане твоя е по добър от моя ако го имаш *** за пиене го имаш нали
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полезна статия.