Как позата на тялото подобрява здравето?

Главоболията ще намалеят
23 май 2018 09:52, Михаела Лазарова
1
Как позата на тялото подобрява здравето?
Снимка: pixabay

Повечето от нас нямат добра поза на тялото. Съвременните хора най-често работят седнали, прегърбени, свити до неузнаваемост. Лошата поза на тялото в продължителен период от денонощието причинява невероятно много здравословни проблеми, за повечето от които не си даваме сметка.

Също така не си даваме сметка колко много може да се промени, ако се опитаме да се придържаме към изправена стойка, изпънат гръб, правилна поза на тялото през деня и нощта. Тогава здравословното и психическото ни здраве ще се подобрят значително. Как?

Енергийните нива в тялото се повишават

Когато си наложите да спазвате добра поза на тялото през целия ден, а и през нощта, енергията ви значително ще се повиши. Ще имате сили и желание да изпълнявате всичките си ежедневни ангажименти, включително и допълнителни занимания като спорт и разходки.

Ще сте по-позитивни

Добрата поза предоставя и страхотни ползи за психиката. Изправената стойка ви прави по-уверени, с по-добра нагласа за общуване и стимулира отделянето на повече серотонин, подобряващ настроението. Неусетно ще започнете да създавате и повече добри контакти с околните.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
aha преди 5 години
Позата на ръцете при бръснене на фейса пред огледалото е много важна