Как лекуваме стриите? Полезни ли са био маслата?

Тези дерматологични проблеми носят дискомфорт при жените
Обновена: 26 май 2018 13:30 | 26 май 2018 12:52,
2
Как лекуваме стриите? Полезни ли са био маслата?
Източник: Reuters

Стриите са сред най-честите дерматологични проблеми, носещи естетически дискомфорт при жените. Макар в повечето случаи стриите да изсветляват с времето и да стават много по-трудно различими, ускоряванетo на този процес би било добре дошло за много жени. За целта те може да разчитат на изцяло природни продукти с благоприятно влияние върху поддържането еластичността на кожата. Сред тези продукти се открояват няколко био масла. 

Стрии се формират, когато междинният слой на кожата (дерма) се преразтегли или свие твърде бързо, при което в съответните зони се появяват видими червеникави линии. Най-често стрии се формират вследствие разтягането на кожата през бременността или поради бързо натрупване или загуба на тегло. Това обяснява защо стриите се образуват преимуществено върху някои зони на тялото – по корема, около гърдите, ханша, бедрата и др. Установено е, че локалното третиране на засегнатите кожни участъци с определени био масла може да подпомогне възстановяването на кожата и да ускори заличаването на стриите.
 
Арганово масло
Аргановото масло е сред най-често прилаганите био продукти в грижата за кожата и косата. То действа много добре за повишаване еластичността на кожата. Може да се ползва като допълващо средство в борбата за заличаване на стриите или като превантивно средство при жени от рисковите за появата им групи.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости, с арган.. Чия козметика рекламирате? Аз не трябва ли да получавам дял от рекламата, която чета? Ако не започнете да ми плащате дял от рекламата ще пусна ефективен метод на смешна цена с пордъчни средства срещу целулит и стрии. Приемете го за рекет.П.С.Надявам се поста ми да е оттегчил автора на статията поне колкото статията оттегчи мен.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен с лазер, с мазила ще е доста трудно.