GDPR вкара хаос и в болниците, бавят се прегледи

Попълването на декларации излишно бави прегледите на хората
28 май 2018 20:32,
14


Проблеми и излишна паника заради новия регламент за защита на личните данни. За затруднения сигнализираха лекари и пациенти, съобщи Bulgaria ON AIR.

В някои здравни заведения хората попълват декларации, че са съгласни болницата да ползва личните им данни, което бави прегледите.

Според Комисията за защита на личните данни възникналите затруднения не са заради правилата на регламента, а заради тяхното неразбиране и неправилно тълкуване.

Болниците могат да изискват подписването на декларация само в случай, че личните им данни се използват за дейности, които не са свързани със здравеопазване.

"Глобите за нарушаване на регламента са солени. Болниците предават информация към Здравната каса, ресорното министерство, а данните за здравословното състояние на хората е чувствителна информация", посочи д-р Гергана Николова.

Законът за здравето регламентира ползването на личните данни на пациентите и не е необходимо те да попълват декларации. Пациенти и медици твърдят, че засега проблем и опашки заради новия регламент няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ОН лай терор има преди 5 години
подадоха че над 200 000 терористи в Англия са се впуснали в активна подготовка з а он лайн ограбване на милиони вкл цени нации.. Готвят фалшиви завещания убиват богати наследници ..крадат личности с фалшиви документи ..имитират подписи печати и отпечатъци от пръсти..За 12 секунди откриват жертвите при позвъняване на банки ..Плащат на програмисти готвили софтуера на банки.
13
0
 
0
 
! Отговори
ДИгитален терор има преди 5 години
От екрана на компютрите започнаха тежко терористични черни атаки срещу работещи в нета. Появява с е некаква декларациика която буквално пробива мозъка в челн дял нанася ЗАТЪПЯВАЩИ УВреждания на челен дял на главен мозък..Иска подпис че може д а ви ползват данните с кеф..Започнаха и дигитално терористични атаки от некакви банки искащи на всяка цена да си вкарате паролата и кода подава ти официални май сайтовве на истински банки.
12
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 5 години
ДА се внушава че 70 000 пазванти щели д а ПАЗЯТ ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ вкл в хардискове,флашки,компютри,телефони,смартфони при положение че личните документи са снабдени с нагло престъпни съоръжения позволяващи постоянно следене обемно снимане сканиране и подслушване е НЕУДОБНО>Вижте как пострада Борисов след като КАТ го влючиха на постоянно следене заради НЕПЛАТЕНИ АКТОВЕ>/нагло престъпни НЕЗАКОННИ
11
0
 
0
 
! Отговори
Постъпват данни преди 5 години
Вероятно е калибровъчно нагло престъпно мероприятие обезпечаващо ограбване на цели нации на хора фирми през широко рекламирано он лайн банкиране.Масови убиици и орг престъпници средно за 12 секунди намират всеки дръзнал да позвани в банка или да им прати майл. В дигитална техника на нотариуси още през 2010 година открихме спец инсталирана техника з а источване мигновенно да сканирани или снимани данни вкл нотариални актове и лични карти
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От това GDPR всички изпадна в тотален хаос. Пример колко идиотска е бюрокрацията на ЕС и колко талантливо се прилагат нещата в България.Регламента можеше да е по-кратък и далеч по-ясен. А прилагането му можеше да е плавно и безболезнено. Но нейсе. Силните владеят хаоса. Слабите да го дуат...
9
0
 
3
 
! Отговори
Адвокат преди 5 години
Този регламент е толкова безумен, че няма как да се приложи реално. Не е въпрос на разясняване. Все едно да ни разяснят как докато управляваме автомобила си, трябва друг човек да подтичва зад него и да ни чисти задното стъкло. Просто си е идиoтщина.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същата комисия, която трябваше да разясни и тълкува обвинява АЛД в неразбиране на регламента. А какво направи тази комисия, за да разясни и тълкува регламента?От 25 - май е в сила, а в България е мъгла. Даже регламентът е в противоречие на законодателството ни, защото управниците спаха две години и не го синхронизираха.
7
0
 
5
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Докато се занимаваха с пиар акции по председателството и даже назначиха една корумпирана министърка, забравиха какво иска Европа. За тази бъркотия е от правителството. Траяли са си, защото са мислели, че ще събират глоби. Долно управление!
6
0
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Кой орган трябваше да разясни регламента??!! От 2016 г. никой не си направи труда да обясни, задължително ли е всеки да чете и разбира регламента, не трябва ли да има указания?!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ония дяволи с билите преснкш са свиквали да си крадат.Часно не похващаме.Келепира е крадене.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами вземете ОБЯСНЕТЕ на обществото, какво трябва да прави ? Ние да не смв юристи всички. Да излезе един политик и да обясни нагледно, какво трябва да св прави и как. Що за простотия е да се приемат закони в ЕС, а обществото да не знае. Пуснете едно видео за всвки отрасъл или сфера с точни и ясни правила. Аман от тая тромава администрация. Ама трябвало да е съгласен , ама не трябвало, ама в други случаи , ама за не знам си ко.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ония дяволи с белите престилки от Ловеч взехали.си заплатите за 6м. , зада спрат да крадат?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пациенти и медици твърдят, че засега проблем и опашки заради новия регламент няма."Заглавието, нещо не ми се връзва.И още нещо - Поинзвам хора, които работят към общини и рочие и за 50-100 лева на парче, ръсят цялата лична информация. Сега, ще си кажете, че защо ще си рискуват работта ... Ами това е, че ги услугите им ги ползват разни брокери, телефонни измамници, и подобни, който взимат, данните на примерно 200 души на веднъж. А лелкаата "не разбрала", че и източили нещо от компютъра...
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв хаос бе, на тия има ли едно нещо, което да им e наред защитата на личните данни е записана в конституцията, тия доега са нарушавали конституцията пациенти умират без аортни клапи и подобни. Във всяка една държава шеше да има осъдени лекари. Да си лекар не е приилегия, а отговорност, когато пoчнеш да носиш отговорност тогава и получаваш заплата.