Безкрайните ползи от меда – ефикасен е и за астма

Медът е сред най-добре проучените био продукти
3 юни 2018 09:31,
10
Безкрайните ползи от меда – ефикасен е и за астма
Източник: Reuters
Медът е сред най-добре проучените био продукти с изявени противовъзпалителни и антисептични свойства. Те определят много позитивното му действие за облекчаване симптомите на респираторни състояния, включително при простуда, кашлица и алергия. Този му ефект е причина учените да проследят и потенциалните ползи от ползването на пчелен мед като био лекарство срещу астма.
 
Оказва се, че медът може да помогне за допълване лечението на астма, особено за облекчаване на кашлицата. Противовъзпалителното действие на меда помага за бързо разнасяне на отока по лигавицата на дихателната система, характерен за астматичните прояви. Освен това медът засилва производството на слюнка за оптимално овлажняване не дихателните пътища и намаляване на раздразнението, провокиращо кашлицата. Като допълнение антисептичните свойства на меда намаляват риска от допълнително раздразняване на възпалената лигавица.
 
Тези ефекти на меда като средство за облекчаване проявите на астмата са  научно доказани. Проучване установява значително облакчаване на симптоматиката след редовен прием на пчелен мед, включително при деца с астма. Данните сочат, че като средстов за облекчаване на кашлицата ефектът на меда е съизмерим с този на някои от най-често назначаваните лекарства срещу кашлица.
 
Астмата е сред най-трудните за лечение хронични възпалителни заболявания, защото сред причините за развитието й се предполагат и някои автоимунни реакции на организма.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: медастма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
до коментиращите медари -същите измамници !яжте си вие стар захаросан мед от рапица ,яжте си го с черната пита - нещастници !миналата година купихме мед с питите от Асеновград - пресен -чудесен и още не се е захаросал в питата ! - Е,не всички са мошенници като вас !
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хаха, с питата са те прекарали, явно си искал да хапваш медеца с восъка както е в килийките. Трудна работа, прясна пита, пълна с мед и на топло, мисия невъзможна за транспирт птосто ей така ;)
8
3
 
5
 
! Отговори
гого преди 5 години
до абсурднияда си питал какво ще ти доставят, Правилно ти казаха че щом е тъмна питата е от предната година, меда е точно рапица защото той е склонен бързо да се захаросва. Иначе си е мед като мед и е мн по добър от разни китайско украински варианти които заливат пазара ни.
7
2
 
4
 
! Отговори
до абсурдистан преди 5 години
приятел, не разбрах точно кое те притеснява? Че е черна питата или че е бял медът?Питата е черна, защото не е тазгодишна със сигурност...Медът е бял, защото е от рапица, това не значи, че е лош, по това време на годината такъв мед се вади
6
3
 
1
 
! Отговори
абсурдистан пак преди 5 години
ей,не ми слагай минус,че и името ти ще напиша - Знам го ! и ще те докладвам на асоцияцията на пчеларите -безкруполен мошенник !
5
4
 
6
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
Ама от къде истински мед ? точно днес ми доставиха Стара, Черна, Захаросана пита с Бял мед !!! -35лвА,кажете ми на кого да имам доверие ?А,кажете ми ,че българина е добър и честен !Как не го беше срам ,грях -само безкруполна наглост !
4
0
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До eve1пробах за сбора на да дам сандвичи от био хляб с квас, от лимец и пчелен мед вместо ягне, кебапчета и кюфтета, крафтова бира с портокалов привкус и леки нотки на канела, и дизайнерска домашна лимонада от пъпеш, годжи бери и брюкселско зеле. не ми се получи.
3
0
 
3
 
! Отговори
ВАЛЕРИ ПЕТРОВ преди 5 години
Някога бях прочел ,че след аварията в Чернобил,медът събиран в тридесет километровата зона ,даже и в непосредствено, до централата, след експлозията не бил радиоактивен въпреки ,че всичко било посипано с радиоактивен прах и "горещи частици".По принцип премахването на радиоактивното замърсяване може да се извършва по физичен път ,но не и по биохимичен
2
10
 
4
 
! Отговори
Мечо преди 5 години
Много обичм мед, тъй като е вкусен, но да не се лъжем - в него има основно глюкоза и фруктоза, и съвсем малко витамини. Хапвайте по лъжица но знайте, че в големи количества е вреден колкото кока кола.
1
1
 
20
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Медът и другите пчелни продукти са уникална храна и лекарство.Незнам,защо се рекламират всевъзможни вредни храни а никъде не се рекламира и говори за ползата от пчелните продукти.