5 ползи за здравето от консумацията на чесново мляко

За добро храносмилане
3
5 ползи за здравето от консумацията на чесново мляко
Снимка: Pixabay

Храната, която консумираме всекидневно може да има както негативни, така и положителни ефекти за здравето ни. Много от подправките, които консумираме днес, са били използвани още преди векове за облекчаване на редица неразположения. Една от тях е чесънът. Чували ли сте за чесново мляко?

Напитката се приготвя като се комбинират 500 мл прясно мляко, 250 мл вода, 7-8 стрити скилидки чесън. Всички съставки трябва да врат заедно около 10-15 минути. След това напитката се прецежда и подслажда с мед или захар.

Чесновото мляко има благоприятен ефекти при пациенти страдащи от артрит, безсъние.

Други ползи от консумацията на чесново мляко:

При кашлица и пневмония

Ако страдате от кашлица може да си направите чесново мляко, в което да добавите и малко количество куркума. Антибактериалните свойства на чесъна го правят отлично средство за облекчаване на кашлицата.

Добавяйки към напитката мед и куркума, която има силно противовъзпалително действие, неразположенията бързо ще преминат, а тази комбинация действа и отхрачващо.

При висок холестерол

Редовният прием на чесново мляко ще ви помогне да намалите нивата на „лошия холестерол“, като ще балансирате стойностите на „добрия“.

Това предотвратява образуването на съсиреци, като по този начин подобрява кръвообращението. Ако за направата на напитката ползвате нискомаслено прясно мляко, тя би имала благоприятен ефект при пациенти със сърдечни проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Билкарят Бойко преди 5 години
ЧЕСЪНА СВАЛЯ КРЪВНОТО И МОЖЕ ДА ВИ НАВРЕДИ......МОЯТ СЪВЕТ Е ВЕЧЕР С ВЕЧЕРЯТА САМО ЕДНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН И ЩЕ ЗАБРАВИТЕ ВСИЧКИ БОЛЕСТИ ДАЖЕ НЯМА ДА ПОСЕЩАВАТЕ ЛИЧНИЯТ ЛЕКАР Бъдете живи и здрави!!!!
2
1
 
3
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Ами то само ракия.бира и вино за бг мъже.и цигарки допълнително...а после Защо умирали рано?! Българските мъже умират най рано от цяла Европа ама все много разбирачи на живота и някой друг им е виновен!
1
1
 
6
 
! Отговори
Да бе! преди 5 години
Много полезно, само дето не става за пиене...