Билколечение – роля за щитовидната жлеза

Полезни билки при хипо- и хипертиреоидизъм
Обновена: 7 юни 2018 15:37 | 7 юни 2018 15:07,
0
Билколечение – роля за щитовидната жлеза
Източник: Reuters

Щитовидната жлеза е сред най-малките, но с най-комплексни функции органи на тялото ни. Тя секретира хормони, повлияващи почти всяка система на организма и оказващи пряко влияние и върху физическото, и върху психическото ни състояние. Поради различни причини активността на щитовидната жлеза може да се наруши – да се ускори или забави. В тези случаи се говори за хипер- или за хипофункция на щитовидната жлеза, съответно за хипер- и за хипотиреоидизъм. 

И при двата типа нарушения на функциите на щитовидната жлеза може да се разчита на различни средства за нормализирането им. Преди да се премине към лекарствените такива, следва да се изпробват природните и по-безопасни средства. Изборът на билки, които оказват благоприятно влияние върху функциите на щитовидната жлеза, е голям.
 
Билки при хипотиреоидизъм
 
Сибирски женшен. Това е един от най-мощните енергизиращи и тонизиращи природни продукти. Отпадналостта и умората са сред основните последствия от отслабената функция на щитовидната жлеза, а женшенът успешно ги компенсира.
 
Джинджифил. Той е комплексен източник на цинк, калий и магнезий – три от ключовите за щитовидната жлеза микроелемента. В комплект те оказват мощно стимулиращо действие в случаите на отслабена функция на жлезата.
 
Коприва. Тя е идеалното природно средство за допълване на лечението при хипотиреоидизъм. Благоприятният й ефект се дължи на високото съдържание на йод – основен микроелемент, участващ в секрецията на хормоните на жлезата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари