Кога се отключват психическите болести?

Не подценявайте първите симптоми при децата
Обновена: 15 юни 2018 15:51 | 13 юни 2018 12:52, Eкип на Puls.bg
13
Кога се отключват психическите болести?
Източник: Reuters

Статистиката може да се счита от някои и като „суха“ наука, лишена от окраската на динамиката в живота на действията. Това звучи дори и закономерно, когато става въпрос за сфера като медицината – където днес повече от всякога всеки живот, всяка съдба е от значение.  

Истината е обаче, че както навсякъде, така и в медицината качествената статистика може да има особено голямо значение и дори да спасява животи. Съвестното и професионално събиране и анализиране на фактите позволява изграждането на добра здравна политика, която в бъдеще ще може да насочи средства и интелектуална мощ в правилната посока, според предвидените нужди на обществото.
 
Възраст на отключване на психичните болести – защо е важна?
 
Когато пациентът влезе в кабинета, нерядко в мисълта на лекаря изплуват болестите, характерни за неговата възрастова група – с минаване на годините и трупане на опит този процес може да придобие автоматичен характер.
 
Но това не единствената причина, поради която е важно да се изучава кога именно се отключват повечето психични разстройства.
 
Доброто познаване и изследване на възрастовата структура на заболеваемостта от различните психични болести е незаменим инструмент за насочената превенция и профилактика на психичното здраве. Едно такова насочено поведение може да вложи енергия в предотвратяването на развитието на психичните болести или пък в ранното им откриване и лечение, намалявайки риска от вторични усложнения.
 
 

13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
До 3 и 4 преди 7 месеца
Дървени философи, психичните разстройства винаги и навсякъде са започвали в юношеството, тогава човек е най-уязвим. Обикновено първите епизоди на БАР, шизофрения, или тревожно разстройство са преди 25 годишна възраст. И тук не пропуснахте да намесите прословутото джендърство, с което демонстрирате друго психично разстройство —натрапливост, обсесия, фиксация! Според мен българското общество и манталитет са крайно невротично—психотични! Трябва да вместят България във секция Ф на МКБ!
6
0
 
0
 
! Отговори
alecsander преди 7 месеца
Психичните заболявания са проява на "бавна" невроинфекция, развиваща се в Главния мозък. Първоначалната и основна част от инфекцията се получава в момента на раждането. Заболяването се регистрира, когато инфекцията достигне структури на лимбичната система на мозъка, а за това е необходимо времето, посочено в публикацията.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При младите се отключват след като дойде една феминистка и им обясни, че са жендър - свободни и няма нужда да се съобразяват с биологичния си пол или с мнението на родителите им по въпроса...
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Набиват в главите на децата ненатурални идеи, като джендър п*р*остотиите, например. После тези ненатурални, разминаващи се с реалността идеи влизат в конфликт с реалността и вътрешното усещане на децата и ги объркват и претоварват непотготвените им нервни системи. Проблема наистина е реален с тея медии и нови системи в бразованието... Под прикритието на "толерантност" им набиват в главите, че ненатуралното е нормално. Пазете си децата от феминистки!
3
0
 
6
 
! Отговори
man преди 7 месеца
Проблемът е реален, децата са подложени на постоянен стрес да учат, като сериозен принос за психични заболявания имат и свръх амбициозните родители. За съжаление имам подобен случай в родната
2
3
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 7 месеца
Следето поведението на Марешки и ще разберете.
1
7
 
16
 
! Отговори
шматка преди 7 месеца
Когато Нинова ти обещае по 10ст на пост и после не ти ги даде.
Е тогава подлудяваш и почваш да пишеш всевъзможни про.стотии

Храни, които смятаме за имуностимуланти, но всъщност не са
Храни, които смятаме за имуностимуланти, но всъщност не са

Храни, които смятаме за имуностимуланти, но всъщност не са

Грешки в тренировките, които ни карат да остаряваме по-бързо
Грешки в тренировките, които ни карат да остаряваме по-бързо

Грешки в тренировките, които ни карат да остаряваме по-бързо