Кога се отключват психическите болести?

Не подценявайте първите симптоми при децата
Обновена: 15 юни 2018 15:51 | 13 юни 2018 12:52, Eкип на Puls.bg
13
Кога се отключват психическите болести?
Източник: Reuters

Статистиката може да се счита от някои и като „суха“ наука, лишена от окраската на динамиката в живота на действията. Това звучи дори и закономерно, когато става въпрос за сфера като медицината – където днес повече от всякога всеки живот, всяка съдба е от значение.  

Истината е обаче, че както навсякъде, така и в медицината качествената статистика може да има особено голямо значение и дори да спасява животи. Съвестното и професионално събиране и анализиране на фактите позволява изграждането на добра здравна политика, която в бъдеще ще може да насочи средства и интелектуална мощ в правилната посока, според предвидените нужди на обществото.
 
Възраст на отключване на психичните болести – защо е важна?
 
Когато пациентът влезе в кабинета, нерядко в мисълта на лекаря изплуват болестите, характерни за неговата възрастова група – с минаване на годините и трупане на опит този процес може да придобие автоматичен характер.
 
Но това не единствената причина, поради която е важно да се изучава кога именно се отключват повечето психични разстройства.
 
Доброто познаване и изследване на възрастовата структура на заболеваемостта от различните психични болести е незаменим инструмент за насочената превенция и профилактика на психичното здраве. Едно такова насочено поведение може да вложи енергия в предотвратяването на развитието на психичните болести или пък в ранното им откриване и лечение, намалявайки риска от вторични усложнения.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
До 3 и 4 преди 5 години
Дървени философи, психичните разстройства винаги и навсякъде са започвали в юношеството, тогава човек е най-уязвим. Обикновено първите епизоди на БАР, шизофрения, или тревожно разстройство са преди 25 годишна възраст. И тук не пропуснахте да намесите прословутото джендърство, с което демонстрирате друго психично разстройство натрапливост, обсесия, фиксация! Според мен българското общество и манталитет са крайно невротичнопсихотични! Трябва да вместят България във секция Ф на МКБ!
6
1
 
0
 
! Отговори
alecsander преди 5 години
Психичните заболявания са проява на "бавна" невроинфекция, развиваща се в Главния мозък. Първоначалната и основна част от инфекцията се получава в момента на раждането. Заболяването се регистрира, когато инфекцията достигне структури на лимбичната система на мозъка, а за това е необходимо времето, посочено в публикацията.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При младите се отключват след като дойде една феминистка и им обясни, че са жендър - свободни и няма нужда да се съобразяват с биологичния си пол или с мнението на родителите им по въпроса...
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Набиват в главите на децата ненатурални идеи, като *** п*р*остотиите, например. После тези ненатурални, разминаващи се с реалността идеи влизат в конфликт с реалността и вътрешното усещане на децата и ги объркват и претоварват непотготвените им нервни системи. Проблема наистина е реален с тея медии и нови системи в бразованието... Под прикритието на "толерантност" им набиват в главите, че ненатуралното е нормално. Пазете си децата от феминистки!
3
0
 
6
 
! Отговори
man преди 5 години
Проблемът е реален, децата са подложени на постоянен стрес да учат, като сериозен принос за психични заболявания имат и свръх амбициозните родители. За съжаление имам подобен случай в родната
2
3
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
Следето поведението на Марешки и ще разберете.
1
7
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Когато Нинова ти обещае по 10ст на пост и после не ти ги даде.Е тогава подлудяваш и почваш да пишеш всевъзможни про.стотии