Амнезията не означава напълна загуба на паметта

Паметта може да бъде възратима или не. вижте!
15 юни 2018 16:37, Eкип на Puls.bg
1
Амнезията не означава напълна загуба на паметта
Източник: Reuters
Амнезията представлява състояние на загуба на паметта, изразяващо се в трудно запомняне на нова информация, факти или преживявания или невъзможност за възпроизвеждане на по-стари такива. Хората с амнезия, въпреки разпространените във филмите представи, в по-голяма част от случаите, запазват информацията за собствената си личност. Моторните умения също остават съхранени.
 
Леката загуба на паметта е нормална част от процеса на стареене. Въпреки това, значителното забравяне на минали събития или невъзможността за запомняне на нова информация може да крие наличието на амнестично разстройство.
 
Амнезия може да настъпи вследствие на увреда на участъци от мозъка, отговорни за процеса на запаметяване и съхранение на постъпилата информация. За разлика от краткотрайната загуба на паметта (транзиторна глобална амнезия), амнезията може да има и невъзвратим характер.
 
Не съществува утвърдено лечение на амнестичното разстройство. Въпреки това съществуват техники за трениране на паметовите процеси. Психологическата подкрепа също е важна част от възстановяването.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: амнезияпамет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При подходяща обработка посредством НЛП може да настъпи.