Козлодуйската болница се нуждае от дарители

Събира пари за нова апаратура за новородени
Обновена: 18 юни 2018 10:55 | 15 юни 2018 16:07, Иванка Гъркова
8
Козлодуйската болница се нуждае от дарители
129 ДГ "Приказен свят"

Акушеро-гинекологичното отделение на болница МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в град Козлодуй се нуждае от дарители. От близо година лекарите и акушерките се опитват да съберат 5 хил. лв., за да закупят нова реанимационна маса за новородени, защото тази, с която разполагат, е амортизирана. За да намерят по-лесно средства, те събират пластмасови капачки за рециклиране от месеци.  

„Важно е да закупим такава маса, защото понякога ни се налага да полагаме грижи за преждевременно родени бебета, или пък новородени в депресивно състояние. Те престояват при нас няколко часа докато бъдат транспортирани до специализирана клиника“, каза пред Dnes.bg Десислава Киликчийска, акушерка в АГ отделението и инициатор на кампанията за събиране на капачки. Тя изтъкна, че реанимационната маса, на която поставят бебетата в момента, не работи, което носи риск за живота на новородените в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. 
 
„Не мога да си представя как в днешното време на неограничени възможности, събираме сумата от 5 хил. лв. под формата на капачки!“, обясни Ралица Лазарова от София, която е подела акция в софийската 129 ДГ "Приказен свят", в подкрепа на отделението. „За месец и половина успяхме да съберем 23 кг., което дори няма 7 лв. Транспортирането на това количество до болницата също не е безплатно и струва поне 20 лв. И то, ако се ползва личен автомобил, a с куриерска фирма е много повече. Добре че има и добри хора, които не искат да се занимават с капачки, та пращат директно пари по сметката, кой колкото може“, допълни тя. По думите й, много родители от забавачката са готови да помогнат и със средства. 
 
Общо 1 тон и 730 килограма капачки са пристигнали в отделението за близо 12 месеца. Сумата, събрана след предаването им е 519 лв., което е доста далеч от крайната цел. Един тон струва 300 лв. Oт АГ отделението са категорични, че ще продължат да събират капачки докато не набавят достатъчно пари за нова реанимационна маса. До момента хора от Козлодуй и други градове във Врачанска област, както и много от столицата, са подкрепили каузата им с капачки. 
 
Средно между 150 и 160 бебета се раждат в Козлодуй за една година. Ако успеят да съберат нужната сума, АГ специалистите ще закупят реанимационна маса от по-нисък клас. Тя трябва да разполага със система за овлажняване и подаване на кислород, аспиратор, подгряване, както и осветление. „Освен за бебетата в тежко състояние, тя ще е от полза и при здрави бебета, тъй като осигурява нужния комфорт на новородените веднага след раждането, докато бъде проведен първият им преглед“, обясни още Десислава Киликчийска.
 
Ако искате да дарите средства за закупуването на нова реанимационна маса за АГ отделението, може да го направите на сметката на болницата. Задължително е да посочите основанието на превода- дарение за АГО
 
МБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕООД гр. Козлодуй
 
BG77PIRB91701606377206

Пиреос банк

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименруските амуджи ли?дето усвоиха едни 2 млрд наши левчета досега?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 000 ?Това е минималната консумация на едно сепаре във вървежните чалготеки, където "новият елит" на нацията си пудри шибaните носове и после върти свиpки!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е аванса на заместник директор в АЕЦ?Капачки!?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От АЕЦ - а, нямали кой да бръкне и да направи дарение?Или и АЕЦ-а , е на загуба?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амуджите поне 1 лев дарили ли са на някоя болница?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя болници в България не се нуждае от дарители?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За месец и половина успяхме да съберем 23 кг., което дори няма 7 лв."Ей това е истината. С тази глупава кампания само генерираме добра печалба на фирмата, която се занимава с изкупуването и рециклирането на капачките. Който иска да е дарител, по-добре да дари парите директно в банковата сметка.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали тука всички разправят АЕЦ-ите колко на далавера са и колко несметни печалби носят, ей тъй, от въздуха. Интересно защо те не се бръкнат с джобни стотинки да купят бебешката маса на общината си?