Препоръките на стоматолога срещу лош дъх

6 съвета, които да имате предвид
Обновена: 16 юни 2018 20:05 | 16 юни 2018 20:05, Eкип на Puls.bg
2
Препоръките на стоматолога срещу лош дъх
Източник: Reuters
Лошият дъх от устата често поставя хората в неудобно положение, тъй като е знак на лоша орална хигиена. Редовното почистване на зъбите и на езика са първите стъпки за борба с лошия дъх.
 
Експерти в областта на хранителната индустрия подчертават за доброто действие на някои напитки в борбата с лошия дъх от устата.
 
Лошият дъх най-често е резултат от увеличени количества на бактерии в устната кухина и тяхното действие върху хранителните остатъци, кръв или тъканите в устата.
 
В устата могат да се заселят и свръхразвият бактерии по гърба на езика и пародонталните джобове, които не са характерни за резидентната микрофлора.
 
Бактериалната колонизация по фисурите, ямките, апроксималните части, венечните джобове, по гърба на езика е основен източник на лошия дъх. Също така той се повишава при ненапълно пробил мъдрец, върху който се получава капаче, обхващащо част от дъвкателната му повърхност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: зъбистоматологсъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
Ако лошият дъх идва отвътре...примерно от проблем с черният дроб,дори и да си миете зъбите през минута,той ще е с мирис на развалени яйца...или по скоро на пръдня объркала пътя.
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божеее,80% от българите не си мият зъбите вечер,не са чували за профилактичен преглед при стоматолог,не са виждали електрическа четка за зъби,не са им почиствали зъбен камък...има стъргалки за език,ефективни са срещу лош дъх!