Как да отслабнете с метаболитната диета

Тя включва три етапа
19 юни 2018 10:23, Михаела Лазарова
4
Как да отслабнете с метаболитната диета
Снимка: pixabay

В желанието си да изглеждаме добре, ние се подлагаме на какви ли не хранителни режими. Въпреки голямото разнообразие от диети, от които можем да избираме, не всички се оказват ефективни и подобряващи здравето ни. Представяме ви системата за хранене на американската диетоложка Даян Крес, автор на книгата „The metabolism Miracle“.

Даян работи в продължение на много години с пациенти, страдащи от затлъстяване и диабет тип II. Нейната книга се основава на професионалния й опит.

Когато се опитваме да отслабнем, понякога се случва да попаднем в така наречения плато ефект или ефект на застой. Теглото ни не намалява, въпреки че следваме диета. Организмът ни следи внимателно за всяка калория, за да го запази. Тогава тялото започва да забавя обмяната на веществата, пести енергия. Не така е при тези хора, които са с нормален метаболизъм.

Целта на метаболитната диета е да се „рестартират“ някои органи, като панкреаса и черния дроб. След почивка те навлизат в нов начин на работа, който съответства на нормалния метаболизъм.

Авторката на метаболитната диета отбелязва, че тялото ни не е в състояние да използва правилно глюкозата, когато имаме забавен метаболизъм. В резултат на което мастните клетки трупат излишни мазнини.

Смятаме, че намаляването на калории ще доведе и до намаляване на телесното тегло, но то до голяма степен зависи от нивата на хормона инсулин. Именно той регулира нивата на глюкозата в кръвта. Също така играе роля в синтеза на гликоген в черния дроб, което води до повишаване нивата на глюкозата и съхраняване на мазнини.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Имхотеп преди 5 години
Точно от американска "диетоложка" ли трябва да приемаме съвети , щото в Америка са едни фини , диетични , досущ като малки слончета и хипопотамчета .
2
0
 
10
 
! Отговори
Св преди 5 години
Не искам да отслабвам. Искам да СЪМ слаб. И съм слаб. Защо трябва да напълнея преди това, за да отслабвам след това. Защо да давам луди пари за излишна храна, и след това за лекарства примерно за отслабване(двоен разход)или за лечение от усложнения.Ненужно и вредно ЙО-ЙО или там както му казват. Защо да спазвам временна диета особено с някакви срокове, вместо да си ям през целия живот неща, от които се поддържам с еднакво тегло. Някак извратено ми звучат като цяло диетите. Малко като оправдание.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По- просто казано: Тялото и мозъкът на човека не са еволюирали много от периода на ловците и събирачите. Когато гладуваме, тялото е под стрес и не знае кога пак ще получи храна. Когато получи, то си съхранява всичко под формата на мазнини понеже е в несигурност! Не сме направени/еволюирали нито за МакДоналдс, нито за млечен шоколад. И ако чуете за диета без спорт- не вярвайте!