Пийте сок от боровинка за проблеми с пикочните пътища

Сокът от червена боровинка действа благотворно върху бъбреците и пикочните пътища
19 юни 2018 20:44,
2
Пийте сок от боровинка за проблеми с пикочните пътища
Източник: Reuters

Смята се, че сокът от червена боровинка действа изключително благотворно върху бъбреците и пикочните пътища. Неслучайно и повечето билкови продукти за проблеми с пикочните пътища съдържат екстракти от червена боровинка.

 
При провеждане на проучване през 2016 г. за ефективността на сока от този плод за предотвратяване на повтарящи се инфекции на пикочните пътища, някои от жените в изследването, са получили три такива инфекции в рамките на шест месеца. Затова процентът на ефективност още не е напълно ясен. Има твърдение, че ако се консумира една порция от коктейла всеки ден (8 грама), ще се намали рискът от повтарящи се такива.
 
Уринарните инфекции и сокът от червена боровинка доста често са практически неразделни за жените. Хората чуват за червени боровинки от техните майки и баби и много учени се опитват научно да докажат тази полза. Има немалко клинични проучвания, но повечето от тези изследвания са имали проблеми при доказване на ползата от плода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Гоце преди 5 години
И по възможност да е "Хамериканска червена боровинка"....хахахаха. Няма нито едно изследване, което да е доказало, че боровинките помагат за уринарни болести. Просто една добра реклама - тип Санта Клаус Кока Кола - и хайде всички на зобта..... Дааа, малко се чете в тази държава, много малко...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магнеззиев цитрат и калиев цитрат. Излиза по - евтино от сока от боровинки. Но не е толкова вкусно и полезно, съответно.