Кои храни намаляват естествено кръвната захар?

Хапвайте риба и бобови растения
25 юни 2018 13:37, Михаела Лазарова
1
Кои храни намаляват естествено кръвната захар?
Снимка: pixabay

Голяма част от хората страдат от предиабет без да го знаят. Това сериозно здравословно състояние може да доведе до значително повишен риск от инсулт, инфаркт, диабет в следващите 5 до 10 години.

Предиабетът е състояние, при което нивата на кръвната захар са високи, но не достатъчно, за да се диагностицира като фактически диабет. При някои пациенти се наблюдава наднормено тегло, повишен серумен инсулин в кръвта заради резистентността на клетките към него. Той не може да навлезе в тях и да спомогне за преобразуването на въглехидратите в енергия.

При други хора панкреасът не е в състояние да отдели достатъчно инсулин, за да обработи глюкозата, заради което тя се натрупва в организма.

Добрата новина е, че предиабетът е обратимо състояние. С подходящите промени в начина на живот той може да бъде овладян.

Кои са основните механизми, с които да предотвратите предиабета?

Яжте на всеки 3 до 6 часа

Честото хранене в много малки количества спомага за контролиране на нивата на кръвната захар и предпазването от резките скокове в стойностите.

Балансирайте порциите

От голямо значение са количеството и вида хранителни вещества, които приемате да са в определено съотношение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Сладкото Мими преди 5 години
По-малко захар, по-малко дебело. Аз не съм яла сладко от 7 годишна и съм с перфектни форми, за разлика от повечето мърди на моята възраст.